Am trăit sau poate doar mi-am imaginat… că

Am trăit momente faine şi-am strâns amintiri preţioase. Am trăit iubiri şi-ndragosteli dintre cele mai frumoase. Am iubit şi-am fost iubită. Port după mine o copilărie frumoasă şi-o adolescenţă rebelă şi frământată. Dar ultima perioadă mi-a dat lovituri cât pentru toată viaţa. Şi-am rămas cu răni mari, cu încrederea puternic zdruncinată în oameni, cu o dorinţă de-a fi doar eu şi cu mine. Şi asta am făcut de câteva luni. M-am ascuns. Ştiu că dacă aş dispărea şi din online măcar o minirevolta s-ar stârni şi nu vorbesc de cei ce vin aici pentru “calitatea” scrisului meu ci de oamenii care mi-au înţeles stările din ultima perioadă şi au păstrat contactul cu mine doar citindu-mă. M-au lăsat ascunsă dar cu siguranţa că supravieţuiesc.  
 Tot ce-am trăit până azi m-au făcut omul care scrie acum, omul care îşi doreşte ceva, care iubeşte într-un fel anume. Dar şi omul care nu mai vrea. Nimic din ce a primit. Pentru că nu era nimic din ce a cerut, vrut sau meritat.    
 … că mă îndrăgostesc mergând pe stradă şi că transform asta în cea mai frumoasă poveste de dragoste din viaţă mea dar şi în cel mai mare regret… 
 … că mă pierd în gara de nord… că mă pierd pe bune, să ajung într-un loc absolut necunoscut şi nefamiliar şi să nu ştiu ce să fac… 
 … că stiu cum e sa stau la masă lângă un bărbat şi soţia lui şi el să spună cu voce tare că ne iubeşte în egală măsură… 
 … că ştiu cum e să fiu iubită aşa cum vreau să fiu iubită… 
 … că sunt minţită şi iert, că sunt înşelată şi iert, că sunt umilită şi iert, că sunt lovită şi iert… 
 … că mă îndrăgostesc de femeia bărbatului pe care îl iubesc… 
 … că am uitat să vorbesc după ce n-am vorbit trei zile cu nimeni… 
 … că am trăit prea multe până acum… 
 … că vreau linişte şi oameni în care să mă retrag… 
 Ştiu cum e să ai o relaţie lungă şi stabilă cu iubitul din liceu, ştiu cum e să te îndrăgosteşti la prima vedere, ştiu cum e să iubeşti, să înşeli şi să părăseşti fără motiv, ştiu cum e să fii amanta unui bărbat însurat, ştiu cum e să porneşti iar de la 0, ştiu cum e să fii mireasă cu nuntă mare şi viitor roz, ştiu cum e să dai tot şi să sacrifici tot, ştiu cum e să-mi încalc principiile, ştiu cum e să fii condamnat pentru ceva ce n-ai făcut, ştiu cum e singură.  
 Multe doar mi le-am imaginat. Tot ce-am trăit până acum de fapt e ceea ce mi-am imaginat. Şi propoziţiile au sensuri diferite intenţionat. Mi-e ciudă pe cei care au spus că mă înţeleg. Mi-e ciudă pe cei care au spus că mă cunosc. Mi-e ciudă pe cei care m-au vrut la colecţie doar pentru că nu reuşeau să mă cunoască sau înţeleagă.  
Mi-e ciudă că dau dependenţă, mi-e ciudă că nimeni nu înţelege de ce, mi-e ciudă că cei respinşi mă urăsc şi n-o să recunoască că din cauza asta, mi-e ciudă că o să vă sune a laudă dar nu e.   
Ăştia sunt anii pe care pot să-i trăiesc efectiv. Ăştia sunt anii când sunt destul de matură să am voie, destul de matură să ştiu ce vreau, destul de matură să ştiu cum să obţin, destul de matură să ştiu cum să iubesc. Şi destul de matură să fiu trasă la răspundere pentru faptele mele. Şi mi-e bine aici unde sunt. Singură. Ghemuită doar în tine. Şi tine. Nu pentru că doar voi mă primiţi ci pentru că doar în voi vreau eu să trăiesc.  

9 comments on “Am trăit sau poate doar mi-am imaginat… că

 1. Iulia Mihai says:

  "… că mă îndrăgostesc mergând pe stradă şi că transform asta în cea mai frumoasă poveste de dragoste din viaţă mea dar şi în cel mai mare regret… "

  nu pot sa zic ca empatizez cu asta. poate si pentru ca, desi e posibil sa-mi fi placut de 1000 de persoane toata viata, de una singura pot sa zic ca am ramas indragostita till the end :)

 2. k_free2fly says:

  fara nicio legatura,poate doar pentru ca mi-e sufletul cioburi…
  imi dai voie…
  simt sa te imbratisez strans….

 3. Anonymous says:

  Doar ti-ai imaginat.

 4. Liz says:

  Iulia, fiecare om iubit de mine a ramas iubit de mine till the end… oamenii se schimba dar sentimentul ramane pentru momentul cand l-ai simtit…
  K_free2fly, stiu ca are legatura imbratisarea ta… are legatura si de aceea o primesc.
  Anonim, adevarat.

 5. Monica says:

  Una din cele mai frumoase postari ale tale :) Love it.

 6. Mihaela ( Catwoman) says:

  "că sunt minţită şi iert… că sunt înşelată şi iert…" – în astea nu mă regăsesc. Adică, recunosc, eu de iertat nu prea iert. Şi, chiar dacă iert, nu uit.

 7. Liz says:

  Monica, multumesc…
  Mihaela, stiu, inteleg, aprob.

 8. Alemarc says:

  Îți iubesc postarea pentru că mă regăsesc în ea.!

 9. Alemarc says:

  Îți iubesc postarea pentru că mă regăsesc în ea.!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =