Am un suflet nomad

Călătorind, eu nu descoper lumea ci mă descopăr pe mine. Și ador să călătoresc. Îmi fac planuri din timp, îmi aleg destinațiile după dorul de a mai merge încă o dată acolo sau după dorința de a le vizita măcar o dată.
Cine mă cunoaște știe că sunt turistul clișeu cu aparatul de gât, paharul de cafea într-o mână și smartphone-ul pe hărți în cealaltă, bălăngănindu-mi rucsacul și minunându-mă de toate locurile ce mi se dezvăluie. Până acum n-am călătorit decât în Europa și oricât de multe orașe am reușit să iau la pas tot mi se pare că n-am văzut destul.
Mă încântă viața modernă, mă încântă oamenii străini, mă încântă lumina orașelor mari, mă încântă diferența de fus orar, zumzetul aeroporturilor, calmul hotelurilor, mirosul dimineților în locuri nemaivăzute, ritmul și viața altfel decât le știu.

Nu mă pot opri din călătorit. Nu cred că o să-mi pot înfrâna vreodată dorința de a vedea cât mai mult din planeta asta. Chiar dacă mă gândesc să fac o călătorie mică de câteva zile sau vreau să lenevesc cel puțin o săptămână pe o plajă străină, mă gândesc din timp la perioadă, buget, destinație, mijloc de transport și bagaj. Și planificarea începe lejer cu doar o idee, câteva clickuri și un calcul. Când rezultatele încântă și toate dau cu plus continui cu planificarea. Se-ntâmplă câteodată să nu-ți iasă bine prima idee conturată și-atunci abandonezi doar planificarea pentru câteva zile dar dorința niciodată. Dacă te loghezi pe un site de travel, booking sau de rezervări bilete pentru avion, îți vine extrem de ușor să-ți faci un calcul destul de rapid și să sincronizezi perioada dorită cu destinația visată și cu mijlocul de transport potrivit.

Eu totul îmi rezerv online. Biletul de avion, camera la hotel sau patul la hostel, abonamentul de transport în comun și chiar și biletele la concerte sau muzee din perioada respectivă. Și urmăresc recomandările și sfaturile oamenilor care deja au vizitat destinația aleasă, citesc recenziile hotelurilor, recomandările de ghid sau tur al orașului, de locuri pe care nu trebuie să le ratez și restaurante pe care trebuie neapărat să le încerc.

Am o listă lungă de orașe ce vreau musai să le vizitez, respir și trăiesc. Un oraș pe care nu l-am văzut niciodată și-mi doresc nespus, e Londra. Cred că e pe lista tuturor de destinații.

Și-ncep planificarea cu un singur click. Hoteluri in Londra. Așa începe următoarea călătorie spre un loc ce îmi va mai dezvălui încă ceva despre mine.

Și după Londra îmi/îți promit Parisul. Și încă o dată Viena. Neapărat, măcar o dată, Amsterdamul. Și-apoi Milano. Și-ncă o dată Londra.

Și-o să-mi planific plecări, bucăți de lume, călătorii și aventuri la fel de multe ca și întoarceri acasă. Și cu fiecare întoarcere voi fi mai bogată cu o nouă poveste despre mine.

‘Coming back to where you started is not the same as never leaving.’

This entry was posted in Adv.

4 comments on “Am un suflet nomad

 1. Te inteleg perfect. Ador sa calatoresc si chiar planuiesc sa fiu nomad in adevaratul sens al cuvantului. Din fericire job-ul imi permite sa pot lucra oriunde am conexiune la internet asa ca ma simt norocoasa. Eu cred ca asta este un scop mai placut al vietii, sa vezi si sa cunosti cat mai multe lucruri decat sa muncesti de te rupi ca sa ai lucruri langa care o sa mori bogat si obosit. Mi-a zis odata un batran ca mai bine vii acasa obosit de drum decat obosit de munca si I want to respect that. I like Terry Pratchet too (:

  • Liz says:

   Ah… se-apropie plecari si eu dau refresh la pagina de wizz… e asa de fain sentimentul…

   Primul contact cu TP a fost cu Good Omens pe care un om frumos mi-a pus-o in brate si mi-a zis citeste! Am inaintat incet si din pacate nici acum nu am terminat-o incaa (in engleza)dar… promit…

 2. Ioana Șoglu says:

  Bună, mi-ar plăcea mult să văd din fotografiile tale turistice.

  • Liz says:

   De obicei postez pe Facebook pozele (eu le zic poze). Nu fac din unghiuri ciudate, nu fac arta din fotografie, nu stiu. Fac poze pentru amintiri, mai mult cu oameni decat cu peisaje, mai mult strambe decat drepte dar nu intotdeauna clare :) si mai ales in momentele in care senzatia si sentimentul sunt exact cum trebuie si poza oricat de stramba sau de blur, va ramane sa-mi aduca aminte senzatia si locul ala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + 2 =