Pe sistemul “nu ştiu alţii cum sunt”, eu îmi aduc aminte perfect fiecare imprimantă pe care am avut-o de-a lungul timpului şi cât de lipită mi-a fost de suflet, cum printa ea proiectele mele de licenţă cu o viteză covârşitoare de 2 pagini/3 minute, cum scârţâia şi hâţâna tot biroul, cum mă umpleam de tuş negru din seringi pe care întotdeauna le pierdeam în locuri în care puteau doar să păteze, cum plângeam la moartea cartuşelor cu bureţel şi cum mă distrăm cu cele cu biluţe.
Eh, tehnologia a evoluat şi a luat tot fun-ul cu ea. Bine, era şi încă este soluţia de a înlocui cartuşul cu unul nou imediat ce se golea adică la două luni recumparai imprimanta (cam atât costau şi costă cartuşele noi), soluţie falimentară. Dacă o alegi bine, imprimanta îţi merge non stop, ieftin şi fără bătăi de cap.
Până acum vreo doi ani în urmă, cum unii dintre cititorii mei ştiu, am deţinut un minunat printshop slash magazin de cadouri personalizate. Ca să-l deschid a trebuit să mă documentez despre utilajele de care am nevoie şi mai ales să mă decid ce fel de imprimante am nevoie pentru fiecare gen de print pentru că foloseam hârtie specială ori foto ori de termotransfer. Aşa am luat contact prima oară cu CISS. Multă vreme am personalizat folosind cerneală de sublimare (un fel de cerneală care reacţiona la temperatură) şi cum cartuşe cu astfel de cerneală nu se fac/făceau mi-am luat un EPSON foto cu sistem CISS. Era şi este o minunăţie. L-am instalat singurică pe imprimanta… aaa, binenteles după ce am consumat cartuşele originale (apropo, ştiţi cât de mici sunt şi cât de mult costă?!?) în 6 culori. Apoi am instalat CISS-ul şi mă entuziasmam cum circulă cerneala colorată prin tubuleţele alea transparente. Ştiţi cum e în principiu? În loc să printezi cu nişte pătrăţele de cartuşe minuscule care te lasă la mijlocul fotografiei, legi (metaforic vorbind) imprimanta la nişte canistre imense de cerneală colorată pe care ai putea uita să le şi reumpli dacă n-ar fi transparente să vezi exact nivelul de tuş. La vremea aia credeam că este un sistem conceput doar pentru tipul special de cerneală folosit de mine. Acuma ştiu mai bine. Încă nu i-am găsit dezavantajele. Va anunţ eu…
Intraţi aici dacă sunteţi la vânătoare de imprimante fiabile şi dacă tot nu sunteţi hotărâţi exact ce vi se potriveşte cel mai bine, găsiţi şi oameni care ştiu cum să vă sfătuiască.
*advertorial
Tubulete, asa cum alimentau in The Island clonele cu nutrimente? Adica poti muta culorile intre ele doar miscand legaturile?…
That's kinda new for me.
Cum adica sa muti culorile intre ele… aaa un fel de mesing up… s-ar putea… nu m-am gandit la varianta asta :D
Double rainbow!!
Si eu imi aduc aminte imprimantele pe care le-am avut la munca. Acasa am un HP ireprosabil, pentru nevoile mele de acasa.
La munca insa, mi-au iesit peri albi.
Am avut initial un Cannon Laser Base MF 5750 care a mers bine vreun an, pana a inceput sa dea erori si sa se opreasca dupa fiecare pagina. M-a exasperat.
A urmat apoi un Xerox WorkCentre 3119, care a avut o durata de viata aproximativ similara.
Momentan am HP Laser Jet M1120 de care m-am saturat pana peste cap. Daca nu cumpar cartuse noi de fiecare data (ceea ce, evident, nu e posibil) calitatea printului e inexistenta. Trebuie sa schimb fie rola magnetica, fie cilindrul, sau cine stie ce componenete mai are prin el, mama lui de cartus.
Oricum, postarea ta e atractiva, dar in lipsa finantarii corespunzatoare, ramane la nivel de tachinare :)
Eu inca sunt la stadiul cu seringile :))