E timpul să primesc.

Octombrie 2007 nu era timpul potrivit pentru mine. Şi, da, m-a luat pe nepregătite. Era doar timpul. Planuri altruiste şi clişee au fost mototolite şi aruncate la coş. Filme de groază cu sticle de gin şi mormane de pastile au fost respinse. Lamazze a funcţionat atunci. M-am scuturat şi m-am ridicat în picioare. Ca supereroii din filmele holiudiene. Cu muzică de fundal cu tot. Universul meu se prăbuşise şi îmi doream un univers nou şi plin cu tot ce îmi fusese refuzat, renegat, interzis, furat sau sacrificat.

Trăieşti degeaba fără muzică şi cărţi. Trăieşti degeaba fără dragoste nebună. Prietenul cel mai bun şi omul de care eşti îndrăgostită nu sunt compatibili. Distanţa perfectă sau preferata unul de celălalt şi-o vor găsi singuri exact că doi magneţi cu-acelaşi pol (tu) sau două feline clipind somnoroase în aceeaşi încăpere. Echilibru dorit doar cât să-ţi dea timp şi putere de exagerări şi extreme. Intelectuali corporatişti, crize, economie, rate, ipoteci şi pensie? Acceptate undeva că bază dar nu ca viaţă de zi cu zi.
Azi mă bucur că dacă-s supărată cuiva îi păsa şi mă sărută părinteşte pe frunte. Altcineva sau acelaşi mă-nvata să ascult muzică bună. Sau poate doar mă bucur că are cine să îmi cânte la chitară melodii ce mă răscolesc. Mă bucur că are cine să mă sune dimineaţa când mă relaxez în baia cu spumă şi să îmi spună : Liz, te-am sunat să îţi dau marea la telefon! Sau ochi copilăroşi ce mă privesc cu teamă complicată şi-mi dau probe prea grele pentru o braţară de ată înnodată. Sau buze feminine moi ce ştiu să fure sărutări în grabă mă bucură la fel de tare. Nu cer, nu trag de nimeni şi nu am să insist. E timpul să primesc.

This entry was posted in Coffee.

6 comments on “E timpul să primesc.

 1. ILANA says:

  e mereu timpul sa primesti. Dar nu mereu ai de la cine. Aici e buba …

 2. raw says:

  nu pot fi de acord ca mereu e timpul sa primesti. uneori poate ca da. in rest inseamna ca nu merita persoana respectiva.

 3. 5zambete says:

  din cate incep eu sa te cunosc, da, e timpul sa primesti. mereu e timpul ca tu sa primesti. ai grija de Liz pe care o stiu eu, de Liz careia ii sunt alaturi >:D<

 4. Liz says:

  Ilana, asa e… paradoxal ofera mult si neconditionat cei de la care nu prea vrei nimic… iar ceilalti de la care putin primit te-ar ferici cam uita sa ofere…
  raw, filosofia asta functioneaza now and then… gen, nu-i langa mine… nu ma merita… si totusi sunt momente cand iti meriti returnat zambetul pe care l-ai oferit neconditionat atata timp… e timpul sa primesti…
  5z, multumesc pentru vorbe frumoase, fac bine intotdeauna…

 5. Oana Anca says:

  Cred ca ma aflu in aceeasi faza; cred ca e timpul sa si primesc si sa ma opresc din aruncat altruism cu pumnul in dreapta si-n stanga. Cred ca am sa ma tolanesc si am sa accept.E timpul sa invatam egoismul si dragostea de sine.

 6. Liz says:

  Cat de frumos, Oana…Cred ca am sa ma tolanesc si am sa accept.E timpul sa invatam egoismul si dragostea de sine…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 10 =