Furtună vs. gând lejer de vară

E răcoare în dormitorul meu maro cu storuri trase până jos… vântul pătrunde doar puţin prin găuri rare, simetrice şi luminate. Pisica doarme răsfăţată de-o pernă moale cu imprimeu de leopard. Cred că se simte lenea binefăcătoare de vacanţă. Se simte odihna zilelor agitate de pe litoral. Un telefon subţire m-a anunţat încet că moare. L-am salvat cu mişcări lente, în reluare, ca şi cum mi-ar fi fost indiferent dacă hranitorul cablu ar fi ajuns la timp la el. Şi totuşi vremea e potrivită pentru acţiuni energice şi rezolvări de situaţii presante. Cred că de-asta gândurile mi-au luat-o razna. Aleargă care încotro. Dar al meu corp tot lenii se supune. Pisica are o boală molipsitoare cu răsuciri şi ochi mijiţi cu tot.

Aer curat atât cât poate fi. Aromă de cafea reincalzita…apoi caldă, proaspătă şi revitalizanta… tot pentru gânduri. Am o dorinţă de-a mă înnoi, de-a cumpăra ceva de stare bună, de-a da un chef cu bere, teachers şi un cherry… un tort de cremă dulce de-a lu’ mama…fistic şi multă filozofie cu întrebări existenţiale spre dimineaţa ochilor roşii. Cântă-mi un cântec la chitară! Vrei? Compune-o poezie pentru mine! Pentru noi care-am fost… Furtunile răscolesc nisipuri ce-ascund şi-ngroapa multe uitate sau ocolite.

3 comments on “Furtună vs. gând lejer de vară

 1. Monkey-Claudiu says:

  eu acum stau in casa..dar cand incepe sa se rocoreasca, plec… ma duc… si dimineata ma trezesc mahmur, si ma doare capul ingrozitor;)… dar tot imi vine in minte pe cea care o iubesc:)

 2. Monkey-Claudiu says:

  dar furtuna tu esti?:)

 3. Liz says:

  Varsta ta isi striga iubirea din plamani puternic si repetat…:)
  Stii cate sfaturi amare imi vine sa va dau? Dar nu va stric eu fericirea…
  Iubiti-va ca la 16 ani!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − six =