I wish all of you peace and so much love

Vă doresc pârtii cu zăpadă curată, cărucioare de market pline de sticle cu băuturi fine, carduri alimentate, mașini puternice, case calde, frigidere pline, fulare parfumate, tangouri la sentiment, numărătoare inversă plină de optimism, sărut fierbinte la 12 noaptea, îmbrățișări în grup, șampanii pe covor și neapărat un suflet în care să vă oglindiți perfect.

Mi-e teamă să fac rezoluții, să trag linie și să calculez. E de bine. Dar mi-e teamă să nu cobesc. Are viața un mod ciudat de a-ți da peste nas când crezi că în sfârșit i-ai dezlegat misterele.
Încă îmi construiesc locul meu în orașul ăsta inundat de o ceață lăptoasă. Încă privesc și iubesc cu ochii și sufletul de anul trecut.
Anul ăsta pentru mine dă cu plus la curaj. Dar cu minus la un dor și cu plus la alte doruri. Am dat la schimb și încă nu mă obișnuiesc cu depărtarea. Ascult rețetele Inei în telefon și-mi dau seama cât sunt de departe. Momente de fericire perfectă îmi subliniază direcția potrivită. Și în orașul ăsta mi se plimbă regrete cu mâinile înfundate în buzunare și zâmbete ascunse în fulare. Dar în orașul ăsta îmi este inima și începutul.

Bradul îmi clipocește roșu, caloriferul îmi încălzește pisicile, ferestrele mari îmi fură privirea în așteptarea unei ninsori, cana scoate aburi de cafea și vâscul atârnă frumos. Îmi plac sărbătorile, cadourile, globurile și sentimentul că o poți lua de la capăt.
Fiecare Crăciun și fiecare An Nou vine cu o nouă șansă. De a face orice. De a fi oricine. De a merge oriunde. De a trăi și iubi cum vrem dar și cum merităm. Cum alegem.
Acum cinci ani, într-un decembrie cald, am luat din San Marino o sticluță magică cu un pergament minuscul înăuntru, păzit de un pixie. Acum cinci ani mi-am scris dorința pe pergamentul ăla. Abia acum pergamentul e gol din nou.

De Ajun am să dansez cretin în ștrampi comozi și ciorapi de lână, am să mă sărut sub vâsc, am să joc fotbal cu o portocală imensă, am să mă tăvălesc pe covoare țipând sub gâdilături și-am să arunc cu jeleuri roz în tine.
Dacă ai avea de ales să primești Fericirea sau Dragostea, ce ai alege? Niciuna nu include pe cealaltă dar nici nu exclude. Ce alegi pentru 2014?

4 comments on “I wish all of you peace and so much love

 1. Raluca says:

  Am mai ales o data, dragostea. Si pana la urma a dat cu fericire :-)
  Si tu ai ales bine.. sa iti fie de bine! :-)

 2. Ma crezi c-am citit cu lacrimi în ochi? Mi-e dor de tine, Luizen! Si, pentru ca anu’ ăsta n-am putut s-aleg… și dragoste, și fericire îmi doresc în anul ce vine! Si ție (vouă) la fel!!! Pupici!

  • Liz says:

   Acuma mi-ai facut si mie ochii umezi! Si mie mi-e dor de tine!! Si ma privesc cinci Aide de pe pereti deci n-as avea nici un moment cum sa uit ca mi-e dor de tine! Imbratisare stransa si sa ne auzim cu mult mai multa fericire si mult mai multa dragoste in 2014!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four − two =