Lava Lamp

Nesting.
M-aş arunca fără să mă gândesc de două ori, în timp pierdut întinsă pe mesele maseozelor şi cosmeticienelor din spa-uri, în saunele din reclamele imense şi în împachetările lor cu nămol lăudat că te vindecă de stres. Mi-aş vinde sufletul tăiat în cubuleţe pentru un foc de tabără, o noapte racoroasă şi-un cer cu stele de pe vârf de munte sau poate o baie într-o piscină cu gust de clor. O bălăceală într-un bazin adânc clar m-ar vindeca.
Prea multe de făcut într-un timp mult prea scurt. Rămâi cu o senzaţie că ai pierdut ceva. Nu-i bine. Schimbăm, remaniem şi răsucim.
Îmi place să mă trezesc cu tine. Dimineaţa are culoarea privirii tale, aerul îmi miroase a îndoitura umărului tău şi cafeaua are gustul zâmbetului tău somnoros. Am gândit că doar aerul de munte mi-ar permite, azi, să dorm încolăcită pe tine. A plouat răcoros până zidurile şi asfaltul n-au mai scos aburi. Avem aer de munte.
N-am timp să fiu fericită. Cât de absurd poate fi?
Sătulă de principii, păreri, morală şi promisiuni. Eu pentru mine. Eu, toată, pentru tine.
Sfârşit de săptămână nemaiîntâlnit în care o să-ţi desenez ce fel de viaţă merităm, în care o să-ţi promit şi-o să-ţi declar, în care o să mă alint şi o să plâng isteric.
Nesting. Încerc să scap de sentimentul numit “temporar”. Situaţie în aşteptare, stand-by cretin şi nerăbdare. Aluzia de “pentru totdeauna” din te iubesc-ul meu de azi o dau la schimb pe oftatul tău şi felul cum îţi umezesti buza de jos.
Ia-mă în braţe şi dă-mi drumul luni. Stresul îmi fură amintiri. Colţul cu tobe, colţul de dulgher şi…?

Zile aglomerate şi chef de nimic. De nimic altceva decât.
Pesmetul e dulce, munca stresantă, aerul suportabil şi timpul prea scurt.
Caut zen să mă calmez.
Îl găsesc sub forma pisicilor mele dormind colaci pufoşi. Am văzut într-un film un ceas adormitor în loc de deşteptător, pufos care în loc de a scoate ţiuitul alarmei, la ora fixată toarce. It’s fuzzy and it purrs on time. Sounds just like Pespi and Zombie. Or fi fost ceasuri deşteptătoare într-o altă viaţă din cele 9.

Aseară am văzut Womb. Recomandat de Octocat. Ce film! Am plâns.
Apoi am alergat pe faleză. Să-mi golesc gândurile.

Propun cafea caldă cu lapte și friganele cu dulceață de căpșune. Azi.

Ina a plecat la târg o săptămână întreagă, eu caut ghete și rucsac pentru plecarea în concediu, azi e ziua Eduardului iar mâine am să mă abțin să sun o Mărie. Pentru că e ipocrită. Și oricum o să fie ocupată să răspundă la urările altor ipocriți. Eh.

Am invocat toate mijlocurile de august trecute. Toate.

2 comments on “Lava Lamp

  1. SinChronic says:

    Orice tai în cubuleţe… e pentru supă, nu pentru foc. Eu aşa am văzut la tv, iar ăia nu mint!

    Breath! Take a deep breathe!… And if it really works, don’t forget to tell others about it. Vorbeai de stres?! Well, join the club!… I’m the president, by the way.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 5 =