Lene

Zâmbesc rapid, mă uit în stânga şi în dreapta… şi dispar. Câteva zile stau ascunsă. Mă scufund în muzică, mă hrănesc cu băi calde-n spumă, potolesc setea cu pagini citite lent din cartea începută şi neterminată şi mă amuz cu un croşet. Cireşe coapte răstignite-n boluri transparente. Nectar de pere răsfăţat cu gheaţă-n cuburi. Pisic energic şi peşti adormiţi.
 
 Unul pleacă la Bucureşti. Una vine de la Bucureşti. Numai una. Alţii se întorc de la Bacău. Toţi dinspre şi înspre mine.

7 comments on “Lene

 1. ramses says:

  … eu plec spre mures… dar cu alte puncte de reper… ma gandeam ca ii pasa cuiva:))

 2. Liz says:

  Dar, iata, mie ai tinut sa-mi precizezi! E un fel de "dinspre" si asta si oricum te astept/am inapoi de la a ta Lady in red… eventual cu tot cu ea…

 3. Liz says:

  ramses, esti cumva din Maramures?? :D

 4. ramses says:

  … pentru unii da.. pt altii nu… nici eu nu mai stiu… sunt confuz… dar eu mereu sut confuz… asa ca…

 5. una says:

  Sper că nu te-ai supărat pe ea că nu mai vine.
  Să știi că a luat 10 la examen și e tare mândră de asta.

 6. Dinu says:

  Mă Lizucă.
  Aseară am stat și ți-am citit blogul din scoarță-n scoarță și mi-am amintit cum ne-am cunoscut și cum ne-am apropiat noi și m-am emoționat. Mi-am amintit toate etapele prin care am trecut, de la mine timidă la ibg, la împărăția lizului, padul cu toate blogurile pe care scriam atunci, tricourile, cafeaua la tine, diminețile dintr-a 12a în care leneveam acolo, pisica, prima dată la tine acasă, primul sărut + sărutul ăla cu mărul mestecat, cu netine, cum ai venit tu la mine la bucurești și ne-am plimbat prin ploaia de la periferie, lenevelile noi la tine acasă și cât de frumos și de aproape te-am simțit ultima dată. Și mi s-a făcut tare dor și am vrut să-ți zic aici că te iubesc. Și că ești Lizuca mea, a mea și vreau să te păstrez.

 7. Liz says:

  Pisica, pisica… N-ai nici o sansa sa ma pierzi… Am incercat sa te tot sperii si ti-am descoperit din ce in ce mai mult din mine… aproape tot, si n-ai fugit ci ai ramas, acceptat, ascultat, inteles si iubit. Si sunt a ta, a ta. Si foarte putini pot spune asta cu sensul in care o spui tu. Si doar pentru ca si despre ei ai putea spune la fel. Plural fortat. Si eu te iubesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 1 =