Love/sick

Aproape miezul nopţii. Cu o mână răscolesc în bolul cu alune. Ronţăi. Apoi smulg boabe de strugure dulce şi îmi clătesc gustul sărat.

La Tomata am citit câte şi mai câte întâmplate în anul naşterii ei. Mi-a dat dorinţa de a şti şi-n anul meu ce alte evenimente importante s-au mai întâmplat. Pe lângă, evident, naşterea mea. Şi am aflat că m-am născut în anul în care s-a confirmat existenţa lunii lui Saturn, Janus. Anul în care Marin Preda publică Cel mai iubit dintre pământeni (e şi anul în care el moare). M-am născut în anul în care are loc primul festival rock în Uniunea Sovietică şi în care Iron Maiden lansează primul album; anul în care AC/DC lansează Back in Black, CNN-ul ia naştere oficial, moare John Lennon împuşcat, Ian Curtis de la Joy Division e găsit spânzurat, PacMan se lansează; anul în care se naşte Jenson Button (F1), Nick Carter de la Backstreet Boys, se lansase telefonul fix, fără fir (cordless phone); anul cu The Shining, The Blue Lagoon, Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back, Dallas şi MASH.
Mai erau multe. Greve, erupţii de vulcani şi câteva detronări.

Ce e mai interesant de-atât, este că treizeci şi unu de ani mai târziu au loc evenimente de trecut în agendă precum: premiera Dexter sezonul 6 pe 2 octombrie, House sezonul 8 pe 3 octombrie, Californication sezonul 5 tocmai prin ianuarie anul viitor, Misfits sezonul 3 pe 11 noiembrie, Big Bang Theory sezonul 5 pe 22 septembrie, How I Met Your Mother sezonul 7 pe 19 septembrie, The Mentalist sezonul 4 pe 22 septembrie, Fringe sezonul 4 pe 23 septembrie. Nu-s în ordine, ştiu.
Facem planuri de toamnă-iarnă cu episoade noi nouţe  nou-nouţe, cu ceaiuri calde cu feliuţe plutitoare de lămâie şi linguriţe prea dulci de dulceaţă de nuci verzi. Dulci de dulceaţă. Hmm.
Până atunci ce-ar fi să mai vedem încă o dată marea?!

14 comments on “Love/sick

 1. Raluca says:

  Ce frumos ar fi sa mai vedem marea. Lizule, daca o vezi inaintea mea, sa o imbratisezi si din partea mea…. In anul nasterii mele a fost Cernobalul asa ca…le intrece pe toate:)

 2. October Cat says:

  Ai noroc. Unii au ”privilegiul” de a se numi Cernobîl Children :)

 3. Liz says:

  Taree! Anul in care a explodat si Challengeru’ si a luat Steaua cupa Campionatului European… hihihi… notabil, zic.

 4. Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.

 5. deci anul e 1980 :P a trebuit sa caut dupa moartea lui Lennon. ;))

  • Liz says:

   :) Mi s-a parut geniala postarea ta si ieri toata ziua am citit multe tare intamplate in 80… vai, cate se intamplasera si eu nu stiam… unele le credeam intamplate mult inainte de nasterea mea si unele mult dupa nasterea mea si datorita faptului ca la noi ajungeau mai greu… Dallas si MASH faceau audienta de top in 1980 si eu eram mare cand am auzit de ele… eh… :) Ma simt bine in anul meu.

 6. Spuf says:

  Mda… in anul meu s-a nascut Miley Cyrus si a murit Isaac Asimov.
  Nirvana cu Nevermind pe primul loc in Billboard 200, November rain lansata in acelasi an intra in cartea recordurilor pentru cea mai lunga piesa din US top 20, RATM debuteaza… Se formeaza Soil(precursorul SOAD) din Tankian, Malakian, Dave Hakopyan, Domingo Laranio si Shavo Odadjian ca manager si apoi ca basist.
  M-am nascut intr-un an fericit. Muzical.

 7. Endarea. says:

  If your hair were never cut since 24.November.1985, it would be 3.760 m. today.

  hihihi.

 8. C.L.M. says:

  Hmmm, ce blog dragut ai:) chiar, cate evenimente au avut loc atunci:-? oare in anul in care m-am nascut ce s-o fi intamplat:-?

  • Liz says:

   Lavinia, afla… wiki… si-apoi scrie… considera leapsa… :D stii ce faina e senzatia cand vezi cate si mai cate s-au intamplat in anul tau… cate chiar ai indragit sau indragesti si nici nu aveai habar ca s-au nascut odata cu tine… :)

   Multumesc si bine ai venit…

   • C.L.M. says:

    Super:) Ce de evenimente importante au avut loc in ’91, foooarte interesant:) mersi mult:) cred ca am sa fac si eu o postare despre asta:)

    Multumesc si eu:D:) Si multumesc si pentru vizita si comentariu’ :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 3 =