Marea vindecă

   După o lungă perioadă grea am reuşit să îmi păstrez un zâmbet la suprafaţă menit să-nlature întrebări şi griji nesincere sau neimportante. Aveam nevoie de impulsul de a începe să reconstruiesc interiorul, s-astup răni, reinventez bucurii şi exersez veselia. Încă tresar nervos la zgomote puternice şi mă sperii când visez că eşti lângă mine şi de fapt nu eşti.
   Zilele astea am fugit la mare să mă conving că viaţa e frumoasă. Şi m-am convins. Viaţa are altă culoare privită prin fundul paharului de bere transparent pe care s-au lipit bucăţele de scoici. Viaţa are alt gust cu soarele în ochi, pe piele şi în suflet. Viaţa are alt miros când asculţi glasul valurilor sărate, stând în fund pe nisip şi negandind la nimic. Viaţa are alt sunet când vântul îţi flutură părul ce ţi s-a uscat sărat.
   Pe cort mi-a fluturat cartonaşul cu Peninsula Coke Live de anul trecut. 
   Am respirat sărat, am plâns fierbinte şi te-am iubit. Câte o dată pentru fiecare fir de nisip, câte o dată pentru fiecare jumătate de scoică pe care călcam, câte o dată pentru fiecare pală de vânt ce mă bronza şi câte o dată pentru fiecare rază de soare ce îmi intra în ochi. 
   Te-am ţinut strâns de mână două zile şi-o noapte. Te-am lăsat să mă plimbi tot campingul în căutarea pisicilor, să mă ţii în braţe pe băncile de lemn de la terasă, să-mi muşti umărul ars de soare şi să râzi de engleză mea tremurată. Ştiu că cel mai mult ţi-a plăcut îmbrăţişarea din apă. 
   Promisiuni. M-am întors. O să ne întoarcem.

3 comments on “Marea vindecă

  1. Anonymous says:

    Nu te intorci niciodata, e doar o iluzie.

  2. Liz says:

    Intotdeauna ma intorc. Iluzia e ca o sa ma iubesti la fel de fiecare data…

  3. Allesssia says:

    Unii au fost acasa (in Gl) si altii au venit spre mare spre a se iubi, spre a visa, spre a-si incarca bateriile mai pe scurt. De intors ne vom intoarce intotdeauna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 − four =