Mijlocul săptămânii.

Gânduri acre şi sub zero la capitolul indulgenţă. 
 La un curs special pentru şefi te învaţă că angajaţii, subalternii, sunt puţin mai sensibili vara la ordine stricte şi deadline-uri aduse la cunoştinţă cu ton aspru. Când aerul miroase a vacanţă trebuie să manevrezi foarte atent sentimentele oamenilor cărora vrei să se iei gândul de la. 
 Am obosit să analizez şi înţeleg comportament copilăresc. M-am săturat să zic ‘te cred’ şi-apoi să-ncerc s-o şi fac. De ce naiba să încerci să pari mai matur decât eşti?? De ce naiba să încerci să convingi că ai mai multe libertăţi decât, de fapt, ai? Cu ce te ajută?
 Când vreau să fiu complicată, vreau să şi am cu cine să fiu complicată.
 Ideile cele mai frumoase este bine să le pui singur în practică, planurile cele mai bune mi-au ieşit când n-am depins de nimeni. 
 Nu-mi înţeleg accesele astea de răutate dar învăţ să mi le accept. Măcar eu. 
 Aerials de două ori până la birou. Stare bună ruinată pe parcursul dimineţii. Covrigi şi schweppes mandarin rece. 
 Dacă vreau să filosofez cretin cu o halbă de bere în mână, cunosc exact oamenii cu care să o fac. Dacă vreau să văd un film bun în companie plăcută cunosc exact oamenii cu care pot, dacă vreau dragoste cunoasc un  om născut pentru şi dacă vreau linişte ştiu singurul loc unde o găsesc.
 La mine, aproximativ în faţa blocului, se proiectează filme pe un ecran mare. Poţi sta în iarbă, suporta diverse insecte şi vedea film. Am văzut Avatar, am pierdut The Atonement. E un soi de festival de film. Mă bucură acest fapt.
 Mi-am amintit acum de ideea Dinei. Câteodată gândesc în cuvintele ei. 
 Aseară am sărbătorit o femeie frumoasă. Într-o companie selectă. Unul pleacă în Anglia, unul înapoi în America, una în Germania şi unul la Cluj. Le-am zâmbit şi-am plecat tristă la sfârşitul serii. Eu cu cine rămân în Galaţi? Am senzaţia că n-am să mai ştiu nici cine sunt după ce plecaţi! 


Asculta mai multe audio Muzica

7 comments on “Mijlocul săptămânii.

 1. S says:

  Cunosc sentimentul. Foarte bine, chiar. Mulți dintre prietenii mei sunt plecați din oraș, sau din țară, de ceva vreme. Nici eu nu știu cât mai stau "pe aici", dar… ideea e că n-ai să rămâi complet singură:)
  Hugs

 2. Liz says:

  S, pe bune, n-ai senzatia ca toti oamenii faini pleaca… ramanem din ce in ce mai putini… ideea e, de ce ramanem???

 3. S says:

  Ba da…
  Și doare ca dracu'… chiar dacă pot fi catalogat ca "singuratic"
  De ce rămânem? Nu pot să vorbesc pentru alții. Eu unul sunt prea obosit, ca să mai am vreo aventură de genul. Atât de obosit, încât îmi doresc un somn lung, veșnic… departe de lumea asta intoxicată.

 4. Liz says:

  I know the feeling…

 5. Cip says:

  Cine pleaca in Anglia? Eu stiu pe unul care pleaca intr-un mic oras victorian din Scotia, plin de cafenele si studenti dornici sa stea de vorba. Oras care intamplator e si capitala Scotiei.

 6. Dina says:

  Dina ar fi zis mai degrabă "acest lucru" decât "acest fapt".
  La Sighișoara ploo.

 7. Liz says:

  Cip, … si care o sa-si faca un blog intr-o engleza ciudata si-o sa scrie la fel de bizar ca pana acum…
  Dina, as fi fost tu daca acest fapt ar fi fost identic ceea ce nu ar fi putut decat sa ma bucure la fel ca ploaia dein Sighisoara…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × three =