Nu mă voi conforma lumii. Mă conformez doar mie însămi.

I lack the reason why I should be so confused.
Stare goală de nimic important. Sentiment de om epuizat, gesturi lente şi enervare neputincioasă. Urmează un sfârşit de săptămână oarecum urât. Prea solicitant. 
 Am un coleg căruia, de azi, îi spun ‘tovarăşe’. Nu-i domn la gradul său de incultură şi limbaj vulgar. Nu-i pot spune pe numele mic pentru că nu-i permit o asemenea apropiere. Dar este un comunist jalnic. Tovarăşe. 
 Primăvara asta se aşterne prea lent. Mi-am amintit de ‘lentoare’.  
Sunt dependentă de nebunie generală, de dragoste turbată şi vise complicate. Trăiesc rebel, boem, imoral, atemporal şi alte câteva epitete primite de la corporatişti trişti şi invidioşi. Îmi plac drept pentru care le mulţumesc. 

“Şi asta a fost o furtună selenară. Totul pentru că îmi epuizez forţele. Prea multe poveri pe umerii mei. Nici unul dintre aceşti oameni nu îmi dă el mie forţă. Nu am nici un prieten. Sunt singură şi îi învăţ pe alţii, iar Henry se joacă. Încearcă să lucreze, dar de fapt se joacă de-a lucrul. Se joacă şi o face pentru el însuşi, iar oamenii simt asta.

Confuzia creează artă. Prea multă confuzie creează dezechilibru.

Dispreţuiesc proporţiile, măsurile, tempo-ul lumii obişnuite. Refuz să trăiesc în lumea obişnuită ca o femeie obişnuită. Să mă implic în relaţii obişnuite. Vreau extaz. Sunt o nevrotică în sensul că eu trăiesc în lumea proprie. Nu mă voi conforma lumii. Mă conformez doar mie însămi.” A. Nin.This entry was posted in Coffee.

9 comments on “Nu mă voi conforma lumii. Mă conformez doar mie însămi.

 1. Madalina says:

  Si eu ma conformez tot mie insumi .

 2. Anonymous says:

  pentru ca esti altfel…te iubim

 3. Monica says:

  "Refuz să trăiesc în lumea obişnuită ca o femeie obişnuită." – mi-a amintit de un vers ascultat recent intr-o piesa ca suna cam asa:
  nu sunt normal si e normal sa nu-mi doresc o viata normala :)

 4. Liz says:

  Sunt iubita anonim… exista ceva mai frustrant decat asa ceva?
  Monica, sunt asa confuza ca nici nu mai stiu ce e normal si ce nu-i normal… dar in principiu asa e :)

 5. Serj says:

  Si eu te iubesc anonim

 6. Liz says:

  Iata ca macar te cheama Serj… si dai voie imaginatiei mele sa te asociez cu cine vreau eu..
  Online e deja anonim… daca mai esti si anonim online…. pfffrrr… trebuie sa-ti zici cumva… Serj de exemplu este o alegere frumoasa tare…

 7. Mihaela ( Catwoman) says:

  nu are rost sa te conformezi, daca asta nu vine din tine… si ti-o zice una care a incercat…

 8. Dina says:

  Azi am terminat de citit Foc. Şi o iubesc pe Anais Nin, dar tot mai mult pe Henry. Pe el l-aş lua acasă. Cu ea m-aş îmbrăţişa câteva nopţi. Pentru că pe ici pe colo, prea semănăm.

 9. Liz says:

  :) Dina…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 5 =