Schimb de Cărţi Cluj-Napoca aprilie 2014

Nu știu câți cititori am din Cluj, orașul în care locuiesc acum. Nu știu nici câți cititori mai am lipsindu-mi postările siropoase de aici. Dar țin să anunț Schimbul de Cărți din aprilie. Mie, la schimb de cărți, mi s-au pus în mână cele mai faine cărți pe care le-am citit vreodată și insist să cred în adunările astea. În primul rând pentru că e un motiv fain de socializare, de-o bere, o poză și o glumă, de-un ceai, o poveste și o amintire, de-o revedere, o cafea și o recomandare. Nu-i musai să aduci o carte, nu-i musai să pleci cu o carte și nu-i musai să ne povestești ce ai citit. Dar trebuie să-ți placă compania oamenilor care citesc. Poți să nu fi citit nimic mai mult decât recomandări de seriale pe Imdb dar la Schimb de cărți dai peste oameni care au citit toate cărțile după care s-au făcut serialele tale preferate, poate n-ai citit decât un autor și ții cu dinții de preferința ta iar la SDC ai șansa să dai peste un om care te înțelege, poate citești mult, tot, orice și vii să râzi în sinea ta de unii care-s abia la început cu lecturile grele și ai șansa să recomanzi. Schimbul de cărți se desfășoară după reguli și se ține o evidență a cărților intrate în circuit, dar vă zic din experiență că cel mai bine a funcționat pe recomandare personală pentru că după ce vezi un om de trei ori și bei o cafea cu el și schimbi trei vorbe și două gânduri știi sigur ce i-ar plăcea din ce-ai citit sau poate vrei să afli ce crede despre cartea ta preferata. De aia îi așa frumos. Schimb de cărți nu e neapărat cu și despre cărți. E cu și despre oameni. Cartea doar vine natural.
Nu cred că am prieteni cu care să nu fi schimbat niciodată nici o carte, să nu fi primit de la ei o carte, să nu le fi dat cadou o carte, să nu-mi fi răscolit rafturile sau eu lor.
Mno, eu mă duc la Schimb de cărți deși lista mea de lecturi n-ar impresiona pe nimeni și nici nu cred că încerc. Dar e un eveniment drag mie.
Schimb de cărți Cluj-Napoca este organizat de Iulia și Diana, în aprilie, pe 3, într-o joi după-amiază la 6, La Perne. Eu voi fi acolo.
Eventul de pe Facebook aici.
Un like la pagina Schimb de Cărți Cluj să fiți la curent cu fiecare eveniment.
Și un zâmbet de la mine. Doar așa. :)

One comment on “Schimb de Cărţi Cluj-Napoca aprilie 2014

  1. George says:

    La Galati din pacate Laura inca nu a organizat nici un schimb de carti. Imi e dor de schimburile de carti :(
    Zicea ca face la sfarsitul lunii martie a trecut luna si inca n-a facut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + 6 =