Stari…

Drumul spre noi s-a mai schimbat putin. Si primavara asta prin soare, nori si flori si ploi ne-a schimbat pe dinauntru. Cu-n strop in plus de-aducere aminte. Si ne amintim ce a durut. Si ne zambim in versiuni mai vechi din poze ratacite. Si ne promitem reveniri la inocenta de demult pierduta. Si ne simtim obositi. Si constientizam pierderile. Si trecerea timpului.
Regretul si remuscarea s-au reinventat chiar daca le negam existenta in principiu. Azi alte amintiri ne par mai importante si alte experiente credem ca nu le-am trait atat de intens cat am fi vrut. Azi reducem impliniri si asteptari din trecut la rangul de lucruri simple.
Zambim trist si ridicam din umeri cand ochi cunoscatori ne vad atinsi de astenie.
Primavara ne vrea noi… se schimba anotimpul… se schimba anotimpul si in noi… se schimba dragostea si sentimentul implinirii in “oare?” si “nu-i deajuns!”. Se schimba independenta mult aclamata in singuratate recunoscuta calm. Se schimba zambet increzator in oglinda in complex mic si-ntepator. Se schimba. Si schimbarea o acceptam din ce in ce mai greu. Cu fiecare primavara. Primavara cand ploua … ploua acid cu stropi mici de pesimism si melancolie… si-ntotdeauna dupa ploaie suntem mai optimisti ca niciodata. Stie primavara ce face.
Gandurile adevarate ale Angelei imi aduc intotdeauna soare intre Toate dezamagirile lumii:

“Dragostea. Aripi care vin de la sine. Bucuria că, pe lumea asta, mai sunt şi oameni care ne înţeleg. Zborul nu se învaţă. Întâlniri pe care le trăim şi nu înţelegem cum de putem fi atât de norocoşi. Bilanţ cu plus. Amintiri de preţ. Sentimentul că vine o vreme când lucrurile, într-adevăr, se aşază. Dumnezeu e drept. Sinceritate până la lacrimi. Acum cred că există şi lacrimi de fericire. Nu suntem nici pe departe atât de singuri. Doar obosiţi de căutare şi purtând cu noi toate dezamăgirile lumii.”

8 comments on “Stari…

 1. Oana Anca says:

  Da, cred ca primavara e implicata in toate astea; si norii care-i mai intuneca cerul si soarele care ii mai alunga. Dar azi-ul meu e mai bun decat ieri-ul. Or fi de vina copacii in floare si mirosul de verde proaspat care se zbate sa apara.

 2. Diana says:

  Primavara trezeste in noi visarea, ne pretinde trezirea sentimentelor amortite de intunericul si firgul iernii…

 3. Liz says:

  oana anca… mi-a placut “mirosul de verde proaspat care se zbate sa apara”… chiar asa miroase afara…si dupa ploaie e de doua ori mai verde… trebuie sa recunosc: si azi-ul meu…:)

 4. Liz says:

  diana, depinde de iarna… acum da! dar la 17 ani cand aveam o predilectie spre a ma indragosti iarna nu era nici amorteala nici intuneric, nici frig… totul depinde de dragoste si lipsa ei…
  Oricum primavara asta e frumoasa cu sau fara dragoste!! Am zis, am spus!!!!

 5. Notebooks says:

  Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Notebook, I hope you enjoy. The address is http://notebooks-brasil.blogspot.com. A hug.

 6. apasa says:

  am descoperit “Cuburile de aer” in Almanahul revistei “Dunarea de Jos” din 2007 … o carte daruita de un prieten drag; o carte aruncata pe un raft din biblioteca; o carte pe care nu am avut timp sa o deschid pana acum vreo luna, in fuga permanenta, robotica de zi cu zi; am vrut sa spun atatea despre “Cuburile de aer” si acum am ramas fara cuvinte; e minunat…si esti extraordinara…

 7. Liz says:

  Îmi pare bine că cineva care a citit cuburile de aer le regăsește la mine pe blog… cred că asta am sperat de la bun început… era imposibil să nu se mai fi regăsit cineva în cuburi…

  Nu știam că au apărut în almanah… eu aveam o variantă finală de la Angela înainte de publicarea oficială “Sahare și fântâni”…

  Mai vino…

 8. […] recondiționat brățara cu charmuri. Am scos unele, am adăugat altele. Era […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 11 =