Viața la Cluj

E în aceeași măsură mai grea și mai ușoară. E în aceeași măsură mai relaxantă și zen dar și mai aglomerată și obositoare. Oricât mi-aș analiza deciziile, oricât aș calcula și regândi, oricât aș scădea dorul și regretele, aș înmulți dragostea și-aș împărți totul la lunga așteptare, dă cu plus, dă cu dorință împlinită, dă cu fericire.

Am citit articolul ăsta pe Catchy.ro. Am zâmbit pentru că am bifat prea multe și am adăugat în gând multe multe altele. “Nu trebuie sムfie o aniversare ca săƒ-mi amintesc. Nu trebuie sムmoarムunul din noi. E doar pentru că zi de zi, noi doi ne avem doar unul pe altul. Aproape-aproape. Cu totul.”

Am fost ieri la Schimb de cărți. A ieșit o întâlnire/reîntâlnire frumoasă tare, cu multă lume, multe cărți, flori, perne, ceaiuri, zâmbete și poze. M-a uns la suflet că erau 3-4 oameni frumoși care au aflat de eveniment de pe blogul meu. M-am fâstâcit și n-am știut să socializez mai departe cu ei. Le mulțumesc aici.
Schimbul de cărți a fost într-un loc perfect: Cafeneaua La Perne. Măsuțe joase și perne moi, umbrele colorate și răvașe norocoase la ceaiuri aromate, grădină cu boscheți înfloriți și muzică bună, decor de poveste și gazdă zâmbitoare.

Cam așa arată:
page

S-au făcut cadou cărți, s-au împrumutat cărți, s-au răsfoit cărți și s-au programat cluburi de lectură. De la Povești Nemuritoare la Terry Pratchett, de la Bine că ești tu deștept! la Hobbitul. A fost frumos. Eu mă mai duc.

Mi-am încheiat ziua de ieri La Cizmărie cu Fără Zahăr. Frumos tare a mai fost și-acolo, cu bere multă, cântat și aplaudat și mult accent moldovenesc. :D Și iar m-am fâstâcit că nu-s obișnuită să întru într-un local unde Mihnea de la Luna Amară să bea liniștit o bere la bar iar Bobo de la Fără Zahăr să vină după concert să ne ureze personal ‘seară faină’ și dinastea. Și nici nu vreau să mă obișnuiesc. Vreau să rămân așa entuziasmată și să fac poze tremurate ca un copil din provincie ce sunt.

E timpul pentru a doua cafea și-un telefon la mama. Viața la Cluj îi faină.

3 comments on “Viața la Cluj

  1. îi tare faină! și îmi pare rău că nu mai sunt acolo… am fi avut ocazia să ne vedem :)

  2. […] la fiecare ceai și perne moi pe care stai lejer cu-o carte în mână: La Perne, despre care am scris și-aici. De data asta punem la cale un club de lectură, dăm înapoi cărțile pe care le-am citit, […]

  3. Johnescu says:

    Este faina, mai ales in timpul anului universitar. Multi oameni tineri si frumosi. Eu insa dupa un an jumate de Cluj am revenit pe malul garlei. Sa stii ca si aici ii bine :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 1 =