Dark Chocolate Pigs and Milk Chocolate Lambs

No White Chocolate Fishes today.

Cu un ceai aromat în mână am deschis fereastra larg să privesc cum ninge. Mi-am dat seama că nu-mi era teamă că-mi pierd pisicile. S-ar vedea dacă ar sări. N-au unde să se ascundă în atâta alb.

Amestec de arome. Alune sărate, jeleuri moi, Pringles Flamin’ Chilli, cafea, semințe, boabe de porumb prăjite, un măr, o nucă și un Santa de ciocolată. Amestec de culori. Un ghem de ață roșie, apoi un alb-crem de macrame, un șnur, un rainbow și-un verde sidefat de unghii, roșu turbat, ștrasuri trasparente și negru întins.

Inelele îți stau bine atârnate în suportul meu. Geanta de laptop e ceea ce lipsea peretelui din mijloc. Dar de căldura pernei, lipsa pilotei și parfumul din gulerul meu încă nu știu nimic. Și pentru că-s pe cale să le aflu, eu zic să vărsăm un pahar de vin roșu pe noi în cinstea noastră. Se poartă stropii de alcool în casa mea, zilele astea.

Eu zic așa: să ne dăm cadouri dulci, să ne complimentăm zâmbetul, să ciocnim băuturi faine, să ne îngrămădim în pilote pufoase și să ne gâdilăm maxim. Și-apoi să concretizăm cretin și categoric că urâm sărbătoarea asta și că nu-i de noi nici un scenariu grețos de dulce. Și-apoi să ne întoarcem la gâdilat, zâmbit, iubit.

Ironic. Te-aș fi iubit dacă ai fi străbătut toată țara asta acoperită de zăpadă doar ca să poți urâ Valentine’s Day cu mine.

Dacă ești singur/ă, azi e momentul să-ți promiți că ai să-ți dai voie să te îndrăgostești. Dacă ești la începutul relației, azi e ziua ta. Dacă ești la mijlocul relației, ziua asta nu are nici jumate din importanța pe care ar trebui să o aibă și care este de fapt un strop din câtă importanță nemeritată îi dau cei singuri azi. Dacă ești la sfârșitul relației nu știi ce zi e azi. Și restul de ‘daca’ îi redistribuim frumos și ne-ntrebat la cei menționați mai sus.

Trendul este să iubești sărbătoarea asta sau să o urăști/respingi/condamni. Nimeni nu spune că e fain să o urăști iubind. Hai. Anul ăsta.

One comment on “Dark Chocolate Pigs and Milk Chocolate Lambs

  1. Iza says:

    Pana pe undeva pe la jumatatea articolului, simteam ca e Craciunul din ce ai scris:)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 6 =