It’s always darkest before dawn

Mi-e dor de o noapte albă, de filosofie cu ochii cârpiţi şi aburi de alcool răcoros. Mi-e dor de sunetul cuburilor de gheaţă din congelatorul pe quick freeze, pahare mari de Teachers cu multă Cola şi muzică în surdină. Mi-e poftă de miniamandine şi cafea tare, de împachetat cadouri şi făcut planuri de vacanţă.  
 — 
 Respir după comenzi imense, în sfârşit livrate. Zile agitate şi zgomotoase, job solicitant şi deadline-uri de respectat. Mă scutur, mă mai lupt, mai şi zâmbesc şi merg înainte. 
 — 
 Pentru data viitoare am să-mi aduc din pod vinilurile, am să gătesc o grămadă de bunătăţi şi am să stau lipită de tine. Promit să rezist până în zori. 
 — 
 Resping reacţii rele şi invidie înţepătoare. Îmi trăiesc viaţa mea. A mea. În modul meu aparte dar de bine în toate sistemele voastre de valori sociale şi morale. De care culmea, nu îmi prea pasă. Dar nu-i nimic. Am învăţat atât de bine să resping invidia şi răutatea. Am să-ţi permit să minţi şi să te prefaci în timp ce în interior o să te minunezi de cât de fericită sunt fiind ce sunt de când mă ştie toată lumea.  
 — 
 Totul e mult mai simplu după ce rezolvi măcar una dintre enigmele universului. E momentul în care toţi supereroii din filmele americane încep să trăiască în tine, e momentul când viaţa ta capătă singurul sens şi singura direcţie pe care trebuia să o aibă vreodată, e momentul când începi să devii conştient de puterea ta. Respiri mai adânc, iubeşti total şi şocul ignoranţei de până acum trece extrem de repede. Privirea superioară şi zâmbetul cald sunt singurele care te trădează. Că ai ajuns la un alt level.   
 — 
 Echilibrul mimat şi liniştea fără drame omoară pasiunea. Sau doar o ţin cumva captivă. Doar mi-e dor tare. De tine. O noapte albă. 

 

This entry was posted in frappe.

10 comments on “It’s always darkest before dawn

 1. Torden says:

  :) frumoasa atmosfera
  …ce viniluri bune ai :)? Esti dispusa sa renunti la vreunul?

 2. Liz says:

  Am multe… nu renunt la nici unul… dar te invit la o seara de muzica de pe viniluri ca se aude clar altfel decat orice alt media… numai sa imi fac un picup sa functioneze…

 3. Torden says:

  :) multumesc pentru invitatie, o sa-i dau curs :)

 4. Iulia Kelt says:

  Esti o pastratoare de viniluri, bag sama. Eu ma mandresc cu Hendrix original. :)

 5. Ocup un loc imaginar says:

  Sunetul unui Pick-up in semiintuneric este inconfundabil. Tanjesc, tanjesc dupa pick-up-ul care mi-a acompaniat adolescenta.

 6. rory says:

  frumos…

 7. Anonymous says:

  Daca iti traiesti viata, de ce simti nevoia sa o expui public? Stii cine este Narcis?

 8. Liz says:

  Viata mi-o traiesc. Viata mea nu-i expusa public. Dovada de prostie e sa-mi invidiezi viata doar citindu-mi blogul. Dovada si mai mare de prostie sa lasi invidia sa te controleze atat de mult incat sa lasi comentarii pe blogul cuiva pe care il urasti.. :)

 9. ImagineMe says:

  "Echilibrul mimat şi liniştea fără drame omoară pasiunea. Sau doar o ţin cumva captivă. Doar mi-e dor tare. De tine. O noapte albă."

  Ce frumos scrii, Liz! Atat de frumos! Ma pierd ca si cand ar fi cuvintele mele acum. Frumoasa senzatie!

 10. Liz says:

  ImagineMe, multumesc pentru cuvinte frumoase…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 12 =