I never met another human I’d rather be

This one is for you, girls!

 Am spus-o des și o repet: sunt foarte norocoasă cu oamenii pe care îi atrag în preajma mea, în viața mea sau lângă mine. Și eu insist că e noroc. Nu fac nimic mai special, nu-i caut și nici nu-i triez. Apar sau mă găsesc. Și se lipesc. Și-aduc cu ei povești întregi și vieți și drame și prietenie.

În seara asta îmi ciocneam paharul cu două dintre cele mai mișto femei pe care eu le-am cunoscut, înconjurate de prieteni, de gălăgie veselă și multă bere. În mijlocul unei discuții aproape serioase, romantico-dramatică dar și destul de plină de intimități realizez că ele două abia s-au cunoscut în seara asta venind să petreacă fiecare (cu bonus de oameni faini) separat cu mine. Iar revelația următoare a fost de cum și în ce mod le-am cunoscut pe fiecare și-anume fix la fel. Știu că e incredibil dar ambele sunt cititoare ale acestui blog (cu-atât de puține view-uri dar exact cât trebuie, se pare) și ambele m-au căutat (doar pentru că mă citeau) demult doar ca să mă cunoască și să-mi fie ‘aproape’. Și zic aproape în modul ăla de suflet la suflet pentru că-s din orașe diferite și destul de depărtate. Și diferența este mare și în timp pentru că le-am cunoscut la ani distanță. În seara asta le priveam și chiar mă minunam paradoxal că ele dintr-o admirație bizară m-au căutat și s-au lipit și m-au făcut să le admir toată energia și căldura pe care le oferă gratuit. Și mie. Norocoasă, cum spuneam. Atât de norocoasă încât faptul că îmi sunt cititoare nu a rămas definitoriu ci era doar un amănunt pe care l-am realizat subit. Și cum se nimerește câte o seară de vineri care să le adune de prin avioane, să le ridice de pe canapele de lângă trupuri calde și zâmbete frumoase, să le adune după ore la birou sau chefuri printr-un bar în centru și să le-aducă fix la mine și fix pe amândouă în același timp. Și ce femei!

Părerea generală și străină rămâne totuși unanimă și netulburată: sunt inabordabilă. Eu am petrecut azi cu (cel puțin) doi oameni care ar putea jura contrariul. Probabil așa îi triez. Probabil am un cod în texte, o hartă, indicații și direcții ascunse neinițiaților. O fi o vrajă și asta. Cumva sunt oameni care descifrează, înțeleg și-apar să-ntindă mâna, să-și zică numele și-apoi să spună blând că înțeleg.

Thank you, girls! Not only for tonight, for happy talks, the beer and the chocolate.

There is nothing better than a friend.

Unless it is a friend with chocolate.

Yours,

Liz

One comment on “I never met another human I’d rather be

  1. Marius says:

    inabordabila!? n-as zice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + ten =