I’m gonna make this holiday ridiculously amazing

Awwww yeah…
Iarnă pufoasă. Bradul clipocește perfect și din când în când își cutremură globurile și foșnește scurt. Pisicile se plimbă vinovate cu fundițe roșii în dinți. Furate. Într-un colț de calorifer s-au uscat niște coji de portocală iar în ușă stă rostogolită o clementină. Furată. Cafea fierbinte și stare moale. Ninge des a iarnă perfectă.
M-am săturat de reproșat la fel cum m-am săturat să accept. Fuck off. Viața mea e prea frumoasă și nici măcar n-am timp destul să enjoy tot ce am la dispoziție, ca să mai pierd și cu oameni care nu mă îmbogățesc cu nici o senzație bună.
Un decembrie cu gust de panettone nu poate fi decât frumos. O dragoste împărtășită și surprinzătoare nu poate da decât optimism. Prieteni nebuni în jur dau împlinirea aia veselă când simți că n-ai vrea să fii niciunde în altă parte decât acolo cu ei făcând nimic. Un Crăciun dublat de-o supraviețuire. Un An Nou ca o renaștere. E bine să simți că aparții. Aparțin cui mă merită, în sfârșit.

Glume cretine plimbând o pungă de gummy bears din mână în mână. Promisiuni de lap dance și o cutie de fursecuri plină cu dreamcatchere. Sau goală. Caramele nemțești cu lapte și waffles franțuzești cu vanilie. Un cadou plin de Hello Kitty și-o rochie de Oscar asortată unui zâmbet perfect pentru covorul roșu. Sprinkles. Gelozie și încordare. Zâmbet și lene. Mi-e dor de o băută relaxată cu cei mai frumoși oameni care se întorc. Doar cei ce se întorc și cei ce au rămas contează cu adevărat. G vine. Mi-l imaginez zâmbind a iarnă, cu nasul roșu și privire sclipitoare, Dina cuminte o să bea și-o să ridice din umeri ca și cum n-ar fi nimic nou de zis și-o să îngusteze misterios ochii, Ale o să povestească muult, Cz o să râdă fermecător și amețit.
Singurul lucru de care îmi pare rău este că o să amânăm Schimbul de cărți postapocaliptic. O să ne întâlnim în ianuarie să ne povestim vacanța și să ne returnăm cărțile.

Apropos de cărți, de oameni, de pași și de intenții frumoase: Dani a scris o carte. Pași printre voi. Comandați-o! Banii se duc la oamenii care au nevoie și cuvintele frumoase ale lui Dani vin la voi.

Atât.
E iarnă. Facem prezența la vin roșu. Și-un joc de cărți.
De la Angela: … mai departe…

Nu putem trăi singuri. Avem nevoie de feedback. Din când în când, cineva să ne confirme că e bine – sau nu – ce facem. Altfel, ne putem ușor minți, înlocuind realitatea cu proiecția propriilor noastre gânduri. Contează să știm că îi pasă cuiva de noi, de ceea ce facem, de ceea ce visăm să împlinim. Viața e altfel atunci când o privim prin mai multe perechi de ochi. Așa putem vedea mai bine, mai nuanțat, mai departe.

 

One comment on “I’m gonna make this holiday ridiculously amazing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 5 =