My coffee mugs madness

Îmi place cafeaua și nu-i un secret. Îmi place gustul cafelei, mirosul aburului fierbinte, spuma făcută când e fiartă în ibric, culoarea perfectă când e preparată la filtru, tăria când e făcută la expresor. Îmi place cafeaua dulce, cu frișcă, cu puțin lapte, servită cu biscuiți sau felii pufoase de pandișpan, cu ciocolățele amărui sau rulouri de napolitană cu finetti. Cafeaua e o plăcere. Energia pe care mi-o dă sau efectul terapeutic sunt doar bonus pentru mine.
Ca orice băutor de cafea am un întreg ritual de preparare și servire. Și clar, îmi beau cafeaua din căni mari, încăpătoare. Am o întreagă colecție de căni de cafea așezate pe rafturi după culori, seturi, branduri de cafea sau în ordinea preferinței mele.
Băutul cafelei e o plăcere de aceea și recipientul din care îmi beau cafeaua trebuie să fie unul care să rimeze cu starea de bine. Și cu toții avem o cană preferată de cafea sau ceai, de lapte cu nesquik sau vin fiert, de cola sau bere. Cana noastră.
E plin internetul de căni la fel și dulapul meu de-acasă. Căni cu mesaje, căni termosensibile, căni cu fotografia mea, căni cu Serj, căni cu pisici, căni cu femei deznude, căni usb, căni termos, căni ‘lighean’ (așa le spunea Dina) ca cele din Friends, căni de sărbători, căni de la promoții de cafea, căni transparente. Am și ceșcuțe la set dar alea sunt doar de decor.
Îmi place și când mă duc în vizită la prieteni și sunt servită cu cafea să îmi analizez cana. Cei care mă cunosc tot mă întreabă dacă beau o cafea doar pentru senzația de absurd când mă întreabă și pentru rapiditatea da-ului meu. Și mă servesc în căni sau cești mari de cafea, niciodată mici sau medii. Săptămâna această aflându-mă în vizite am băut cafea dintr-o cană neagră pe care scrie coffee, o cană cu interior albastru pe care scrie poker, o cană albă pe care scrie mare student, o cană cu un leu funny și mi-am amintit de cana lighean roșie din care anul trecut am băut 3in1.
O cană de cafea e întotdeauna un cadou perfect pentru mine oricât de multe aș avea. La fel și lumânările parfumate, cerceii sau magneții de frigider.

Găsite pe net și adunate pentru forme, culori și stări de bine.
Coffee mugs:

14 comments on “My coffee mugs madness

 1. Dina says:

  Lighean!
  Vai cum rezonez cu postarea asta – și s-a întâmplat să o citesc tocmai la întoarcerea de la cafea.

  Eeueueu beau cafeaua cam așa:
  1. Dimineața la prima oră, pe jumătate adormită, când o face Marian și mă trezește cu ea. Până de curând, dintr-o cană tip lighean cu multe pisici pe dânsa, care nu mai este printre noi mulțumită pisicilor adevărate și probabil invidioase. Acum, dintr-o cană cu o Vespa și o gagică, pe care scrie I ♥ Roma.
  2. Dimineața la a doua oră, la cafeneaua din drum spre autobuz, care se cheamă 080 și care mă hrănește cu cornuleț + cappucino + ciocolățică mică + pahar cu apă și-mi place că acolo sunt mereu dulciuri frumoase și italieni țipători. Acolo cana e albă, dantelată în partea de sus și neagră/mov/verde pe dinăuntru. Care cană de fapt e o ceașcă, dar o accept în viața mea pentru că au cele mai bune cornuri. Acum abia m-am întors de acolo, unde spre deosebire de în timpul săptămânii am stat afară la soare, la măsuță și am citit cuminte dintr-o carte vreo oră.
  3. Dimineața la a treia oră, dar asta nu întotdeauna, ci doar dacă am timp, la cafeneaua Chiarei din centru, care e un fel de Lizuca pentru că are o pisică frumoasă, o canapea roșie și o obsesie pentru mănuși fără degete (și un magazin de haine frumoase și mai nou un băruleț, care împreună pot înlocui cumva, dacă sunt indulgentă, magazinul Lizului de odată)

  În concluzie, sunt supradozată. Ceea ce nu poate fi decât frumos.

  • Liz says:

   Exista Lizuci peste tot. Doar cei norocosi le descopera. Hm. Aprob orice Lizuca ce are in definitie pisici, cafele, manusi fara degete si canapele rosii.

 2. Patricia says:

  hehe, enjoying my coffee with extra extra milk right now while reading this cute post !

 3. cami says:

  şi eu, şi eu tot la cafea sunt! din cana mea extramare şi extraalbastră:D

 4. Ana says:

  Hi, hi! Pe ultima o avem noi – varianta albă şi cea neagră. Te aşteptăm să le probezi :D

 5. October Cat says:

  clar! alea cu mustăți sunt adorabile! adorabile cu a mare! și aia cu motanul meu! și aia cu cele două mâțoșenii! :D

  • Liz says:

   le-am ales… clar alea cu pisici is preferate din start… si restul pentru cum arata… vai ce preselectie am facut… sunt milioane de modele si culmea unele alese aici sunt de designer, unicate si scumpe tare… hmmm… ca preferate mai sunt ele dar le stie toata lumea… :)

 6. Onyx says:

  Buna! Am o maaaare “urgenta” una dintre colegele mele de camera mi-a spart cana de cafea (si imi vine sa plang…. era rosie cu un portret al unei tipe desenat din flori si swirly stuff albe si ma facea sa ma simt vesela in timp ce imi beam cafeaua :'( ); ma intrebam daca tu stii, cumva, vreun loc/site cu cani deosebite nici f. elegante, dar nici prea copilaresti cva in genul a ceea ce am avut. Merci anticipat!

 7. Juliana says:

  Eu am renuntat la cafea si beau ceai verde …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 2 =