Nu neapărat adevărate.

Snow Patrol – Open your eyes
Asculta mai multe audio Muzica »

Cugetări călduţe în aşteptarea surâsului tău.
Momentele de luciditate blândă şi bună sunt cele care ne arată unde putem ajunge la fel cum momentele de răutate ironică şi exagerată ne arată cine suntem. Sunt de părere că nu trebuie să dovedim nimănui cine suntem. Este destul de evident. Încercările nu vor face altceva decât să ne arate aşa cum am vrea să fim. Şi-am fi falşi. Tiparul vieţii şi visul început înainte de a adormi se schimbă din treaptă în treaptă. Sau din realizare în realizare. Optimismul are legătură cu încrederea în sine. Dacă mai mulţi ar înţelege să le vadă precum cauza şi să nu le folosească precum efect am vedea vise realizate la fiecare pas. Încrederea în sine e exponenţială. Se multiplică cu fiecare privire în care o regăsim. Puterea conştientizată sec, nefolosită şi neîmpărtăşită e doar supraestimare. Întotdeauna avem nevoie de cineva către cine să ne îndreptăm intenţiile bune. Şi neapărat trebuie să avem senzaţia că merită.

7 comments on “Nu neapărat adevărate.

 1. codro says:

  Liz,
  oare cum s-ar putea aprecia in obiectiv o persoana? Dupa rautatile pe care le face cuiva sau dupa faptele bune pe care le face alcuiva? Care ar inclina mai mult in balanta? Eu cred ca si frumoasa si bestia sunt expresii ale aceleiasi personalitati. probabil in ipostaze diferite. Si mai cred ca vom placea intradevar o persoana pentru tot, dar tot, ceea ce este.

 2. Liz says:

  Nu poti cantarii obiectiv o persoana… esti subiectiv de la prima privire pe care i-o arunci pana la a cataloga (clar subiectiv) drept bune sau rele faptele sau actiunile ei… doar cine stie cum, esti de profesie Obiectiv cu diploma… si da… vom placea o persoana pentru tot, dar tot, ceea ce este… si ducand la extrem … o vom adora pentru ce este si chiar unor persoane le vom iubi toate partile rele si de bestie din ele… :)

 3. codro says:

  indeedy

 4. innuenda says:

  Mă bucur de faptul că sunteţi de acord. Eu am o reţinere. În sensul că dacă descopăr răutate în om, încetez să-l mai iubesc ori măcar să-l mai plac.
  La fel fac dacă descopăr meschinărie. Ceva din mine ia distanţă faţă de oamenii în care am descoperit astfel de trăsături, chiar dacă eu îmi propun să iert şi să uit.

 5. Liz says:

  innuenda, acei oameni nici macar nu sunt subiectul nostru de discutie si nu vor fi niciodata… nici macar nu merita sa fie…cei rai in esenta, adica… cred ca eu si codro (sper) vorbeam mai mult despre partile de reactii ironice, acide si poate de autoaparare pe care le are orice persoana inteligenta… la ele ma refeream si in post… mai rau de-atat nu acceptam, cred, nici noi in persoana analizata…:) Mici rabufniri de rautate are si cea mai buna si blanda persoana de pe planeta… adica eu… fiind pasnica, non si contra violentei, non si contra vulgaritatii limbajului… un fel de hippie neimbatranita cu un pic mai rock principii de viata …:)

 6. codro says:

  eu vorbeam despre mine ! :)))))) glumesc.

  serios acum, vorbeam de anumite persoane.

  nu aveam in gand rautatile gratuite, mojiciile si marlaniile cotidiene

 7. Liz says:

  exact… sau… indeedy :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × three =