Vara asta, trei zile

Fără jocuri de cărți și cu prea mult vânt în ultima zi. Cu mormăieli somnoroase și poartă dinspre plajă încuiată la 5:45 AM. Cu valuri turbate și piele care ustură. Fără pepene rece și cu mulți francezi gălăgioși aproape. Cu nopți răcoroase și 800 de metri până la o bere mai scumpă. Cu poftă nesatisfăcută de grătar făcut cu mânuțele din dotare. Cu bagaje grele și fruntea bronzată pe jumătate. Cu așteptat în gara din Constanța prea mult și mers cu microbuzul în picioare. Cu nici o pisică lângă cort și prea puține zile. N-ai pierdut nimic.

Trei zile perfecte în care ne-am zâmbit cu fața arsă, ne-am luat în brațe țipând de usturimea pielii, ne-am alergat pe plaja liberă, ne-am pierdut sutienele în valuri, am făcut baie cu ochelarii de soare (neapărat roșii) pe nas și ne-am julit genunchii în scoici. Trei zile de vară toridă în care am făcut castele de nisip, am adunat scoici și melci, am bârfit râzând, am făcut planuri prea frumoase și am adunat spre 1000 de fotografii și multe filmări pentru deliciul nostru personal și exclusiv și pentru a ne retrăi vacanța asta la nesfârșit. Trei zile în care am fost cinci prietene/i bune/i, adulți scăpați de job/birou/calculator/oraș, pe un mal de mare sărată și caldă, care nu ne-am putut opri din râsul în hohote din momentul în care ne-am urcat în tren spre și am coborât din tren înapoi de la. Un grup perfect cu cel puțin un bărbat fatal, cel puțin o femeie fatală, cel puțin un om responsabil, cel puțin unul care se bronzează prea tare, cel puțin unul de care se prinde bronzul greu, cel puțin unul plictisitor, cel puțin unul flămând tot timpul, cel puțin unul pus pe farse, cel puțin unul timid care se transformă într-un hohot permanent după prima bere, cel puțin cel mult un cuplu care să doarmă despărțit în două corturi și cel puțin unul care să știe să facă cea mai bună omletă din lume. Cel puțin unul care să cânte în somn, cel puțin unul care să-și uite alarma pornită pe telefon în cort (în camping) când pleacă să vadă răsăritul, cel puțin unul care să plutească crispat pe valuri, cel puțin unul care să înoate foarte bine, cel puțin unul care să adoarmă pe plajă, cel puțin unul care să știe să monteze un cort și cel puțin unul care să ajute cuplurile de nemți să facă comandă de mâncare.

Mi-a plăcut să beau bere rece la umbra sălciilor, pe care o turnam din bidoane mari în pahare la fel de mari. Mi-a plăcut să citesc întinsă pe pilote moi în timp ce țipai la mine că sunt boring. Mi-a plăcut momentul de liniște de la răsărit urmat întotdeauna de minute întregi de zbenguială sub soarele de 6 dimineață. Mi-a plăcut că vedeam marea din cort și-o auzeam chiar și cu fiermoarul tras. Mi-a plăcut că aveam oamenii mei cu mine. Mi-a plăcut să stăm mult după miezul nopții bând bere și întinzând costume de baie în salcia noastră. Mi-a plăcut să facem plimbări spre Mamaia, în șir indian și cu o lanternă cu girofar. Mi-a plăcut să beau bere rece la terasa din gară, să vă privesc mâncând înghețată rezemați de-un gard sau să ne bem cafeaua pe trepte, în curent, jucând jocuri cu premonitii.

‘In mare’, n-a fost decât un weekend la mare, cu băi în mare și lenevit pe mal de mare. Nimic ieșit din comun. Cazare la cort, bere la bidon și drum cu trenul. Nimic ce nimeni să nu-și permită.

This entry was posted in frappe.

5 comments on “Vara asta, trei zile

 1. Inache says:

  știi ce zâmbet mare, lung, lat și fericit mi-a adus postarea ta? :D
  sau se cheamă zâmbet de ‘mare’? hehe…

 2. mab says:

  De la pasta de ras am ramas gravida-n tren. Bine ca n-ai mentionat. Asa nu o sa stie nimeni culoarea ojei.

 3. cami says:

  Și-ar permite oricine DACĂ ne-ar avea.

 4. Coloraida says:

  Boring! :D
  Vreaaaaaaaaau și eeeeeeeeeeeeeeu!!!!!!! :D

 5. richie says:

  Ma duc si eu in curand… in vreo 10 zile, asa. Cred ca va fi bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + seven =