Coffeeology

Coffee it’s really rather lovely! Like a cuddle from a kitten whilst sitting in front of a roaring log fire on a cold winter night. Or like the comfort of good friends, good books and well spent summer days. Or not. It’s up to you, really.

Coffee it’s not a drink, it’s a hug.

Cafea. Puțin zahăr. Mult lapte. Simplă. Praf de coffeta, rar. Frappe. Cafea fierbinte la ibric. Spumă din prima cană turnată. Filtrul de la birou, bolborosind dimineață. Abur fierbinte de cafea perfect pentru miros ud de ploaie. Nes. Tiramisu. Sacii de boabe crude. Culorile cafelei prăjite. Râșnițele imense din magazinele de cafea. Săculeții de in, plini cu boabe. Borcanele mele de cafea boabe pe care nu le macin niciodată ci doar le adulmec în răstimpuri. Râșnița de acum 20 ani a lu’ maman pe care o scoteam din priză ca să o scutur de cafeaua proaspăt măcinată de frică să nu pornească brusc cuțitele. Cănile de nes frecat cu zahăr și o linguriță de apa până devenea auriu. Borcanele de plastic, transparente,  cu etichete de cicoare, de la Ina. Cafeaua de la magazinul din colț. Paharul imens de Starbucks băut acum mulți ani în prima mea dimineață în Cluj. Pofta de gustul cafelei. Ibricul fierbinte de exact o cană pe care mi-l aducea maman pe pervaz, dimineața la 7. Cafeaua pe care mi-o faci tu. Și cum deschid ochii să te văd cum împingi aburul spre mine ca-n reclame, să mă trezesc. Colecția mea de căni. Colecția de lingurițe cu coadă lungă. Colecția de șervețele coffee themed. Blogul meu.

Coffee is my language. Espresso yourself. Better latte than never. Take life one cup at a time. Lizu.ro is my life, one cup at a time. So many blends, so little time. Take time to smell the coffee. Deja Brew: the feeling you’ve had this coffee before. All the time is coffee time.

3 comments on “Coffeeology

  1. Blizz says:

    Speaking of coffee, maybe you can drop by someday and test my new Tassimo :P

  2. Coloraida says:

    De cum am intrat pe ușa m-a izbit mirosul de cafea… Ieșea direct din notebook-ul meu… Fix de-aici! :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen + eighteen =