Spring Fever

“When you’ve got it, you want—oh, you don’t quite know what it is you do want, but it just fairly makes your heart ache, you want it so!” (Mark Twain)

Cu primăvara ne revine și cheful. Ne dispar stările de pus pilota în cap, articolele scrise și citite se răresc, newsfeed-ul e plin de check-in-uri la bere pe terase cu muzică bună, filmele nu se mai văd singur acasă ci în gașcă mare printre felii de pizza și glume bizare, dragostea nu se mai trăiește calm în fața ecranului ci nebun cu telefoane, întâlniri și plimbări iar planurile încep să includă înghețată, festivaluri și corturi.

Ne mângâie sufletul oameni ce vandalizează în miez de noapte doar o crenguță de liliac înflorit ca apoi să o ofere awkward dar zâmbitori sau oameni ce ne oferă același buchet de lăcrămioare de două ori pentru că îl uităm pe rafturi ce nu mai sunt ale noastre.

În una dintre zilele astea vesele am intrat cu capul în crengile unui copac înflorit trimițând mesaje evil pline de cascade și halbe de bere cuiva care avea nevoie urgentă de o toaletă. În altă zi am cunoscut un băiat frumos care se plimba lejer cu bicicleta prin cartier și era să dea peste mine în timp ce traversam o alee. Ne-am oprit la distanță safe și am zâmbit unul la altul minute în șir ca să ne treacă sperietura ciocnirii. De-atunci mă salută vesel. În altă seară am pus la loc în rafturi ce aveam în coșul de cumpărături pentru că destinația propusă, acasă, s-a schimbat brusc în centru, bar și vin.

Diminețile-s proaspete și curate, serile sunt calde și faine iar nopțile sunt nebune și pasionale.

Nu simt sărbătorile dar simt primăvara. Anul trecut pe vremea asta eram la Galați. Azi strâng în brațe femeile mele doar în gând și-aștept planul următor: la mine, la voi sau la mijloc.

“When spring came, even the false spring, there were no problems except where to be happiest. The only thing that could spoil a day was people and if you could keep from making engagements, each day had no limits. People were always the limiters of happiness except for the very few that were as good as spring itself.” (Hemingway)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + fifteen =