When you’re buying books, you’re optimistically thinking you’re buying the time to read them

Mi-a cumpărat ieri Tropicul Cancerului. Mi-a făcut o surpriză. M-a sunat şi mi-a zis că tocmai ieşea din librărie cu tropicul în ţiplă/mână. Nu a aşteptat până acasă să mi-l dea. Mi-a zis cu câteva ore mai devreme să am mai mult timp să mă bucur de surpriză. Aşa îmi place mie. Câteva ore de sms-uri cu fragmente din carte. Mă cunoaşte.

În geantă am Good Omens. În loc de semn de carte am o foiţă de cub pe care notez cuvintele pe care nu le înţeleg. O carte frumoasă şi, culmea, reconfortantă, dar în care înaintez greu. Nici nu mai zic de Kushiel’s dart şi cât îmi doresc să o citesc.

Pe noptieră am Incest neterminată. Nici nu mă mai gândesc că aş reciti Foc. N-o am. O caut. Şi nici n-am terminat Lucruri transparente, cartea cadou. Cartea cu motanul, primită de la Cluj doar am răsfoit-o.

Jocul lui Ender am terminat-o datorită, graţie şi mulţumită drumurilor cu trenul. Şi e o carte aşa mică şi aşa frumoasă.

Vreau înapoi timpul de citit. Vreau înapoi orele în băi calde cu spumă şi cărţi cu colţurile ude. Vreau înapoi liniştea şi starea odihnită şi perfectă pentru citit.
Sunt prea obosită să fac planuri, prea obosită să ascult muzică, prea obosită să încerc. Sau să citesc. Mă odihnesc puţin şi rapid să pot rezista unei noi runde.

Azi îmi depun cerere de concediu. Vă rog să-mi aprobaţi câteva zile libere să citesc. Mulţumesc.

6 comments on “When you’re buying books, you’re optimistically thinking you’re buying the time to read them

 1. Jules says:

  nici nu știi cât de bine te înțeleg.

  reușesc să îmi fac timp pentru cărți doar din câteva luni în alte câteva, de obicei între joburi. asta comparativ cu halul în care le puteam roade când eram cevaaa mai tânără. those were good times. eu nu regret timp irosit în baruri sau petreceri nebune, nici măcar absența ridurilor deocamdată de expresie. mie îmi pare rău după cărțile mele.

  kushiel… poate ți-a zis și spifi, merită citită doar prima, cel mult prima trilogie. deși eu am găsit lucruri interesante, de plăcut, și în cea de-a doua. însă nu e o carte care să te urmărească pe veșnicie :D

  • Liz says:

   Cand inlocuiesc timpul de citit cu baruri si petreceri nu-mi pare rau… imi pare rau de oboseala data de job… de timpul furat de un program de munca turbat…
   Depinde de om si de gusturi… pe mine deja ideea din ea simt ca ma urmareste de o vesnicie :) binenteles ca spifi-i vinovata de toate relele din viata mea…

   • Jules says:

    spifi, molipsită de mine, care am sperat întru constanţă şi am primit dulce-amar şi clişeu, in the end. există însă concepte şi scenarii în cărţile a la kush care într-adevăr nu sunt defel de lepădat :)

 2. Endarea. says:

  Hitchhiker’s Guide to the Galaxy o provocat paradoxul de-a mă face să râd pe tot parcursul citirii și, in același timp, de-a mă lăsa extrem de deprimată la sfârșit. Nu din cauza finalului…din cauza întregii povești.

  În schimb, în ciuda așteptărilor, Good Omens e cea mai…zen carte pe care-am citit-o. Mvaai. O să vezi.

  • Liz says:

   zeen.. sa fim zen, zic. citind. hhhhh

  • Jules says:

   mă bucur că bad dog ţi-a oferit o carte dătătoare de zen, spif.

   e bun şi bad dog ăsta la ceva, câteodată.

   eu aş face o regulă aşa, pentru noi toate trei: să ne oferim cărţi. de crăciun, de paşti, de zile de naştere sau de chichi. nu ştiu de ce mi-a venit. dar aşa, să ne dăm cărţi în dar una alteia, cărţi care credem că ne-ar prinde bine. la spifi a funcţionat când bad dog a adus două dintre ele.

   ce ziceţi? poate se mai iau şi alţii după noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − seven =