Așteptând un preț omenesc pentru un kilogram de cireșe

Am fost ieri la lansarea volumului 2 al Domnului Tic dar am ales să plec acasă cu primul volum. M-am gândit că am timp să-l comand și pe al doilea dacă abia s-a lansat, și primul volum mi-e mai drag mie pentru că articolul prin care am descoperit-o pe Laura acum un an jumate e pe prima pagină a volumului 1. Cartea mea semnată de Laura și ștampilată de Domnul Tic și-a găsit loc în bibliotecă departe de Urechile pisicii Olga, Simon’s cat, Fabuloasele Pisici și Poems About Cats (da, am toate aceste cărți) ca să nu stea stresat Tic de-atâtea feline dar l-am lipit de cartea Inei pentru că Ina înțelege cățeii și cățeii o înțeleg pe Ina, și de Ohne Dich ist alles doof pentru că Tic știe un pic de germană și seamănă cu oița din carte.
biblioteca
Când am ascultat-o pe Laura povestind călătoriile, noi ne dădeam coate la măsuța noastră din colț, “și noi am fost acolo”, “știi mașina de scris pe care ai vrut să mi-o iei de pe Kleinanzeigen când eram în Dortmund și tot cu Erasmus?!?”… N-ai cum să nu te recunoști pe tine în bucăți din aventurile lor. Și-apoi după ce-i placi/iubești nu rămâne decât să te simți bine că te-asemeni cu astfel de ființe.

În ziua în care Wizz a avut promoție la biletele de avion (la fiecare scaun rezervat, al doilea era gratis) ne-am mobilizat și-n 10 minute aveam bilete dus întors pentru Venezia în octombrie. Pentru că am gândit-o doar 10 minute accept orice sfat, îndrumare sau “din experiență” pe care vreți să mi le împărtășiți. Am mai vizitat Venezia acum mulți ani, într-o altă viață, într-un decembrie călduros dar în alte împrejurări și cu alte condiții. Deci nu știu nimic despre transportul în comun, carduri/abonamente, reguli, obiective turistice cu taxă sau fără, cu rezervare sau fără. So, if you know something, let me know! Vă voi fi forever recunoscătoare!

TO TRAVEL IS TO LIVE in hostels with showers that don’t work and shitty internet. Cât de bine înțeleg continuarea deși dușurile au funcționat (oarecum) peste tot unde-am fost. :)


Gânduri random de-acum și din altă viață.


Mă retrag în a doua cafea caldă pe ziua de azi, în ceva comenzi de noduri colorate, căutări de tricouri cu Snoopy și, în sfârșit, din nou, muzică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four − 1 =