Despre Liz la volan, radare si cele mai smart detectoare de radar

   Conduc şi îmi place să conduc. Am permis de 6 ani de-acum şi am condus aproape zilnic şi multe maşini. Am condus în ţară, pe autostrăzi, prin Europa, pe drumuri de munte, ziua, noaptea, ore în şir, maşini bune, maşini foarte bune, maşini vechi şi uzate. Oricum mă consider o şoferiţă prudentă şi care nu chinuie maşinile. Am avut profesori buni de-a lungul timpului. :)  
    Conduc relaxat, cu plăcere dar poate prea prudent câteodată. Nu mă arunc în depăşiri fără să mă asigur bine şi în anii ăştia nu am luat nici o amendă, nu am fost oprită în trafic niciodată de poliţia rutieră ceea ce mi se pare bizar având în vedere că şi la gunoi mă duceam cu maşina.  Poate greşeli fac dar niciodată care să îmi pună în pericol siguranţa mea sau a altora. Sunt femeie, deci mai parchez strâmb, mai uit poziţia aprinsă sau ies mai greu dintr-un drum lateral în unul aglomerat. Eh.  
    Mi-am luat detector de radar de când mi-am luat prima maşină şi nu pe principiul că vreau să merg cu cea mai mare viteză posibilă ci pentru că vreau să evit şi amenzile pentru depăşire de 15km/h. Astea mă sâcâie cel mai mult. Sau schimbările bruşte de limită de viteză din oraş, urmate evident de echipaj cu radar care adună amenzi. Păi dacă eu merg de doi ani pe faleză cu 70 km/h ştiind că aia e viteza legală acolo şi ei se hotărăsc să scoată semnul rămânând astfel valabil ăla de 50 de la intrarea în oraş eu iau amendă că nu te iartă că nu ai ştiut că semnul era furat/doborât de vânt/intenţionat scos.  
    Oricum legislaţia a oscilat mult în legătură cu detectoarele de radar şi prin Europa când am fost nici nu ştiam în ce ţară am voie să îl las în funcţiune şi în ce ţară nu am voie să-l am nici în maşină. Unii le zic antiradare. Oarecum gresit pentru ca nu disturba semnalul radar ci doar il recepteaza. Acum e aproape peste tot legal. 
    Cum radarele poliţiei au evoluat şi modernizat, la fel şi detectoarele au suferit transformări. Cele mai noi detectoare radar le-am văzut la ITgalaxy, magazin online.  Ţi se explică mai în detaliu ce face fiecare, frecvenţe, tip antenă şi distanţă de detecţie. Cum eu mă pierd în detalii tehnice mă uit la cum arată, câte beculeţe are şi ce sunete scoate. Şi toate, dar toate mi se par că seamănă cu USS Enterprise. 
    La ITgalaxy am văzut că modelele Yupiteru (şi denumirile sunt SF) sunt cele mai noi şi la gama lor ai loc să îţi alegi în funcţie de preţ, preferinţa şi nevoie. Detectează radarele noi ale echipajelor de poliţie, au acoperire de 360 grade, dau foarte putine alerte false, unele sunt cu baterii solare, deci fără fir, au alerte cu sunet diferit pentru diferite semnale radar.  
    Şoferii care le-au cumpărat şi testat spun că sunt detectoare inteligente şi performante. 
    Oricum eu cred că pe lângă faptul că te scăpa de nişte amenzi usturătoare, un detector,  te face să conduci mai atent, te face oarecum conştient de drum, de reguli şi de viteză. Si costa cat doua amenzi medii dar te scapa de multe. 

*adv

This entry was posted in Adv.

One comment on “Despre Liz la volan, radare si cele mai smart detectoare de radar

  1. torden says:

    Bine de stiut:)
    … asta e din ciclul "ba nu, ba da", in care se afla si faza cu centura de siguranta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × three =