…gânduri ce încă mi se potrivesc…

E răcoare în dormitorul meu maro cu storuri trase până jos… vântul pătrunde doar puţin prin găuri rare, simetrice şi luminate. Pisica doarme răsfăţată de-o pernă moale cu imprimeu de leopard. Cred că se simte lenea binefăcătoare de vacanţă. Se simte odihna zilelor agitate de pe litoral. Un telefon subţire m-a anunţat încet că moare. L-am salvat cu mişcări lente, în reluare, ca şi cum mi-ar fi fost indiferent dacă hranitorul cablu ar fi ajuns la timp la el. Şi totuşi vremea e potrivită pentru acţiuni energice şi rezolvări de situaţii presante. Cred că de-asta gândurile mi-au luat-o razna. Aleargă care încotro. Dar al meu corp tot lenii se supune. Pisica are o boală molipsitoare cu răsuciri şi ochi mijiţi cu tot.

Aer curat atât cât poate fi. Aromă de cafea reincalzita…apoi caldă, proaspătă şi revitalizanta… tot pentru gânduri. Am o dorinţă de-a mă înnoi, de-a cumpăra ceva de stare bună, de-a da un chef cu bere, teachers şi un cherry… un tort de cremă dulce de-a lu’ mama…fistic şi multă filozofie cu întrebări existenţiale spre dimineaţa ochilor roşii. Cântă-mi un cântec la chitară! Vrei? Compune-o poezie pentru mine! Pentru noi care-am fost… Furtunile răscolesc nisipuri ce-ascund şi-ngroapa multe uitate sau ocolite.

3 comments on “…gânduri ce încă mi se potrivesc…

 1. ILANA says:

  vreau o cafea, mi-e poftă de o cafea.
  E aproape un an de când n-am mai pus gura pe una.
  Și mi-e dor de pisica mea :)

 2. richie says:

  sper ca stii ca te invidiez pentru felul cum scrii :)) ma face sa-mi vina cheful de scris poezii.

 3. Liz says:

  Ilana, dau o cafea… te-am invitat de-atatea ori… si-avem pisici pe-alese… nimerim unul sa semene cu al tau dor…
  richie, si cand te pui si tu pe scris poezii sau nu… ma ia cu "fluturasi"… doar stii ca te consider genial… fantastic sa ma-nvinuiesti de indus chef de scris…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × two =