Happy End

 2009 a început cu Dorian Grey* Gray cartea şi s-a terminat cu Dorian Grey* Gray filmul. Şi a fost exact ca The Picture of. Cartea şi filmul. Am fost pe rând fiecare din personaje, iubind, întinerind, predicând dragostea şi plăcerea, urând căsnicia, iubind tinereţea, îmbătrânind doar într-o poză, dispreţuind, muşcând, ţipând şi mângâind, trădând şi experimentând. Am avut pe rând 18 ani nevinovaţi, apoi 29 împliniţi frumos, 60 simţiţi în suflet, 17 trăiţi la maxim. Am citit şi-am văzut filme. Am iubit şi-am fost iubită. Am fost înconjurată de oameni speciali. Am atras şi am respins. Am dorit, am primit şi am.
 Mi-aş fi dorit să nu plâng. Mi-aş fi dorit să nu te fi durut. Să înţelegi şi să poţi. Orice. 
 Ce iau cu mine în noaptea asta sunt doar amintiri şi senzaţii. Sunt liberă de orice şi nu există continuitate la nimic din anul 2009. Şi-o spun cu răsuflare uşurată pentru că sunt liberă să încep întradevăr un an nou. Şi ştiu că-s norocoasă că e aşa. Să poţi la 12 fix să închizi ochii şi să te scuturi. Să te simţi liber şi puternic. Să ştii că poţi începe orice, îţi poţi propune absolut orice şi nu există nici un dacă. Nu am lăsat lucruri neterminate, nu am lăsat discuţii neavute sau treburi neîncheiate. 
 Pe 1 ianuarie 2010 mă voi trezi şi-n aburi de cafea mă voi gândi cu ce să-ncep. Şi-o să zâmbesc la gândul că o pot face cu absolut orice. E ca un final de film cu happy end care se termină c-un început, zoom out de pe un zâmbet fericit şi o panoramă ce se lărgeşte până cuprinde absolut tot.
 Şi am plecat să mă îmbrac în hainele in care îmi voi întâmpina începutul. 
*…cine altcineva sa ma corecteze…?!

5 comments on “Happy End

 1. cip says:

  dorian gray… pfff cum sa-l pocesti pe zeu?

 2. Lord D'If says:

  La multi ani Imparatesei Liz! Fie ca noul an sa-i aduca numai bucurii si impliniri frumoase si de ce nu, mai putine momente "depresive". ne-om vedea sanatosi si in anul ce sta sa vina!

 3. Loredana says:

  Cat de frumos… pai, sa ai parte de un inceput minunat, care sa tina, macar, pana la un alt sfarsit de an… La multi ani!

 4. hidejenny says:

  la multi ani!:)

 5. Zori de zi says:

  Sper ca aceasta usurinta de a lasa deoparte si de a te avanta cu optimism in viitor, sa dureze la nesfarsit.La multi ani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen + 12 =