Ianuarie, miercuri

Azi, casa mea miroase a balsam de rufe. Pe un calorifer am întins un prosop în dungi colorate și, pe altul, pătura pufoasă cu animal print. Pe pătură se rumenesc și pisicile. Calde, vindecate, cuminți și alintate. Mi-e dor să fac poze (posesorii de aparate dinalea profi mă corectează mereu: fotografii). Eu fac poze. Mi-e dor să fac poze dar iarna nu prind niciodată lumina zilei acasă. Muncesc zi lumină.

Îmi fac conștiincioasă, zilnic, ceai aromat în cana cu infuzor. Ceai aromat de la Ina. Ceaiul japonez de iasomie de la Hellen mi-e milă să-l desfac. Încă stă bibelou lângă un minuscul borcan de miere de 28 grame.
Beau cafeaua cu mult lapte și din ce în ce mai puțin zahăr. Nu-mi mai iese bună. Nu cum o făceai tu.

Simone a filozofat ieri până spre miezul nopții despre sfârșitul lumii, pe fotoliul de lângă mine. Ronțăiam împreună semințe calde și nu destul de sărate și ne gândeam ce-ar fi mai bine oare, să ne convingem că anul ăsta ni se încheie existența sau să ne convingem că nu și să încercam să ne păstrăm calmul. Hmmm.
Tu-ți vezi viitorul? Mnu. Tu? Mnici eu.
Hmmm.
A plecat cumva mulțumită de concluzie. A lăsat în urmă parfum dulce și-un bol alb pentru măsline cu picks and forks. Pentru că mă cunoaște.

Miercurea e un fel de luni ca senzație. E ziua când deja te-au doborât stările aiurea de la muncă/școală, dosarele/temele cu termen de predare și problemele fără rezolvare. Dar nu te poți încă gândi la vineri. Că mai e mult până acolo. Deci e doar o zi plină din mijlocul săptămânii când toți sunt morocănoși și stresați, evită să se gândească la weekend și așteaptă doar să se încheie ziua.

Mi-am schimbat webcardul de la ING. Comisionul de schimbare a cardului e 50 lei. Mai bine închideam contul și deschideam unul nou. ‘Puteti măcar să-mi puneți o poză cu un pisic pe card?’ ‘nu’ ‘Puteti să-mi scrieți Luiza?’ …s-a gândit puțin… ‘da’.
Și mi se întâmplă multe de povestit. Dar prefer să vă scriu doar de lucrurile de poveste.

Sezonul 4 din Breaking Bad. La ce să mă uit după ce îl termin?
Hai să trecem de ianuarie cu soare sau cu ger dar printre căni mari de lapte cald cu miere sau nesquik, plăcinte dulci cu iaurt și stafide, trufe de ciocolată fină tăvălite-n cacao și nachos picante ronțăite la filme. Pături, pisici și brățări din noduri colorate, nu pentru toată lumea. Doar pentru cine vrea și poate.

Via Shannon, happy clicks:
A happy keyboard for happy people.
Me wants kitty shoes.
Picnic Table pe care eu văd pisici tolănite nicidecum pahare cu vin.
Acest poster de pe esty. Tot recomandat de Shannon.

Și o rețetă de la Tomata cu scufiță.  Așa-i că sună delicios? E de fapt o listă de sfaturi de la un blogger de succes. Aproape a trecut si miercuri. Joi e atat de aproape de vineri.

11 comments on “Ianuarie, miercuri

 1. Torden says:

  :)
  … dupa Breaking Bad poti incerca Homeland , daca nu ti se pare prea dur. E bine realizat.

 2. cami says:

  M.A.S.H! M.A.S.H! M.A.S.H! M.A.S.H! M.A.S.H! M.A.S.H! M.A.S.H! M.A.S.H!

 3. gabrie vlad says:

  ma intreb cand apare urmatorul harry potter… Si ce farmec va mai avea, cand personajele principale nu mai sunt cele de…basm, ci niste copii care vor sa-si imite parintii. Totusi raman fan harry potter…

 4. Aida says:

  Mi-ai adus aminte de cafeaua din Praga… Sora mea face cea mai buna cafea! :P In fiecare dimineață, timp de o săptămână, îmi lăsa sărăcuța cana cu cafea lângă felia de Medovnik… (Sărăcuța, pentru ca ea trebuia sa plece la serviciu, iar eu nu aveam altceva mai bun de făcut decât sa ma plimb. :D ) Si acum oftez după ele… :)
  Ai dreptate cu senzația de luni simțită miercurea… Abia acum am conștientizat-o. :D

 5. Inache says:

  cea mai bună cafea e cea băută la tine :)

 6. richie says:

  Eu ma uit la 2 Broke Girls (intre multe altele) si ma amuz. E un serial de fete la care se uita si barbatii. Foarte modern si dezinhibat. Si teribil de amuzant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 1 =