Memory box

(foto)

Păcat că fiecare lucru păstrat ca amintire  pe lângă amănuntul frumos, senzaţia de bine şi bucuria întâmplării ţine în el regretul. Regretul că a trecut, regretul întâmplărilor următoare sau orice altă urmă de suferinţă bizară legată oarecum de trecutul lui. 
 Cutia cu amintiri frumoase. Obiecte vechi din copilărie, bijuterii primite, gablonţuri, scrisori, plicuri rupte, şnururi de lână, jucării stricate, eşarfe parfumate, pietre scrise cu dermatograful din geantă, brăţări de aţă, un breloc, pixuri terminate, şerveţele, o lentilă de ochelari, o lumânare arsă, un pumn de boabe de cafea, un tub metalic, nişte nasturi, insigne ruginite, un pătrat de piele întoarsă.  
 Crezi că deschizând cutia îţi aminteşti doar lucrul frumos, momentul fericit şi zâmbetul din ziua aia care te-a făcut să păstrezi şi preţuieşti obiectul. Nu-i deloc aşa. Zâmbeşti, îţi aminteşti, oarecum retrăieşti momentul frumos ca mai apoi să te infunde-o stare rea de tristeţe. Din nenumărate motive din care cel puţin unul legat de amintirea aia. 
 M-a întrebat ieri Hellen de unde am masca veneţiană de pe perete. De la Veneţia, evident. Am zâmbit larg amintindu-mi despre cum arăta Veneţia într-un decembrie cald şi însorit. Şi-apoi m-au tăbărât gândurile negre de la întâmplări petrecute trei ani mai târziu.  Aceeaşi persoană. 
  
 Am hotărât să îngrop amintirile adânc. Tu cine ziceai că eşti? 

4 comments on “Memory box

 1. torden says:

  Am obiceiul sa arunc/distrug amintirile… Dintre toate lucrurile care mi-au fost daruite, unul singur imi doresc sa il fi pastrat… un colt din sticla albastra…

 2. Lord D'If says:

  Sa nu faci asta, sa ingropi amintirile. Chiar daca uneori ne induc o stare de tristete, sentimentul pe care il traiesti inainte e cald si placut si din cand in cand e bine sa ne amintim cum eram… zic eu si stiu ca nu o sa ma contrazici;)

 3. Liz says:

  torden, intr-o zi, la o bere, o sa imi povestesti? macar sa razi de mine cat am sa iti povestesc o seara de acum 8-9 ani, pe scarile caminului… hihi… pe bune, trebuie…
  Lord D'If, nu as putea dar e placut sa spun sau cred ca pot face asta… :)

 4. torden says:

  … sa vedem in ce stare de spirit ma prinzi :)… e un subiect delicat
  Da, imi aduc aminte de holul caminului :)). Poate ne vedem la o bere :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + eleven =