My row of lamps

Each year on the dawn of Ammavaasa in the month Kartik the glittering diyas, the dazzling fireworks, sounds of crackers announces the arrival of the most vibrant festival of India-Diwali. Diwali or Deepavali, the 5 day long Hindu festival signifying the victory of good against evil.

Suntem în a treia zi de Diwali. Nu știam de sărbătoarea asta. Am aflat primind mailuri de felicitare de la colaboratori din India care mă anunțau că nu lucrează 5 zile. Se schimbă anul la ei. Pe 30 sărbătoresc Anul nou în ultima zi de Diwali. Și anul financiar. Din noiembrie începe un an nou pentru ei, pentru familie și pentru afacere. Mi s-a lipit de suflet sărbătoarea asta tocmai pentru că m-a găsit în starea în care așteptam noiembrie ca pe anul nou. Și am aflat că alte câteva milioane de oameni îl așteaptă sărbătorind într-un festival al luminilor. Aprind lămpi cu gaz, lumânări parfumate, lampioane și artificii. E o sărbătoare indiană. Aș vrea să știu mai multe și să-mi placă. Până atunci sărbătoresc pentru că e o sărbătoare frumoasă. Așa cum sărbătoresc și Crăciunul creștinilor, Paștele ortodocsilor și catolicilor, Valentine’s Day, Mărțișorul, Halloween and anything else I can relate to. Nu-s destul de hipster să ignor sărbătorile astea sau să nu-mi placă. Și nici nu-s dusă de multe ori la biserică încât să-mi sărbătoresc fanatic sărbătorile din calendarul ortodox și să acuz scuipând în sân orice altă sărbătoare preluată. Eu le-aș prelua pe toate. Las scuipatul în sân babelor din bloc când trec pe lângă ele. Și blestematul, invidiatul, barfitul și urâtul tot lor. Eh.

Încerc să întind sfârșitul ăsta de octombrie praștie și să-i dau drumul zbârnâind ca un elastic să-și scuture dramele și rănile. Apoi am să îmi vopsesc părul și-l fac zulufi, am să aprind lămpițe cu ulei parfumat și lumânări cu miros de cafea, am să cioplesc dovleci portocalii și-am să-i aprind cu lumânări, am să ascult muzică făină (n-au mai ascultat urechile mele muzică de prea mult timp) și-am să-mi fac rezoluții de an nou.

Inspirational azi:
Singapore la Tomata
Halloween Spirit(s)
Așa mă simt și dinastea vreau să fac.

Un Garfield de octombrie.

Bewitching Halloween Eggs to confuse the Easter Bunny

Vintage Witches de la Shannon.

“You really can’t go wrong with a black pointed hat, fish nets, heels and a broom”

3 comments on “My row of lamps

  1. Andreea. says:

    And the fancy (black pointed hat, fish nets, heels and a broom) owner will, indubitably, weight the same as a duck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − 2 =