Sisteme de operare distribuite (SOD)

Trei profesori universitari. Unii boring. Adormitori. Unul mai entertaining. Cu povești personale și explicații mai clare. Rezultatul, însă, a fost același pentru că materia a fost mai grea deci am înțeles mai puțin. Am încercat, m-am concentrat, am încercat să scriu și desenez săgețile. Am pierdut firul. Linux vs Minix totuși a fost o poveste catchy.

Trăiesc în diminețile altora. Învăț pentru o diplomă și-o bursă ce n-am visat niciodată să le am. O diplomă și-o bursă pe care prea mulți și le doresc și prea puțini au curajul, ambiția și puterea să încerce să le obțină. Trăiesc într-o viață plină de oameni inteligenți și într-un scenariu de carte sau de film american. Nu vreau să provoc destinul dar asta-i cea mai faină toamnă din câte am trăit până acum.

Threads. Treduri. Așa pronunță proful: treduri. Poți spune Ssss unui tred. Îl pui pe mute cumva. Pe silent.

Realizez acum când singură îmi stabilesc câte dorințe îmi vreau împlinite zilnic că viața despre asta este. Despre a ști, a avea informațiile, a domina și a trăi precum îți place. Despre a înțelege universul, a lua ceea ce îți dorești și a-ți urma instinctul, plăcerea și pornirea. Puțini pot înțelege că tot ce e acum, aici, pe a noastră planetă e făcut de oameni ca noi, ca ei. De noi. Și că avem acces la tot. Trebuie doar să vrem să încălcăm tiparul cretin și prea propovăduit că unde-i gard e limită. Thirteenth floor. Câți dintre noi încercă să meargă până la capătul lumii? Câți nu se plâng că sunt conduși și-ncearca efectiv ei să-și conducă viața? Câți reușesc să își ignore televizorul, situația politică, religia forțată și sistemul și-ncearca să conducă, cucerească și primească lumea?

Și mulți hulesc și n-o să recunoască niciodată dar viața nu-i despre un oraș muncitoresc infect, un job urât, o relație frustrantă, despre băut și scandal, certuri și compromisuri, gelozie, violență și căsătorie, scutece și zeci de kg în plus, pensie și rate, telenovele și emisiuni ratate. Viața e despre dragoste și fluturi în stomac, despre cărți și artă, despre corp sănătos și imaginație provocată, despre stare de bine și încredere în tine, despre orgasm și putere. Despre a putea să ai tot și a alege să ai exact ce trebuie fericirii tale.

Viața este despre posibilități infinite. Pe care nimeni nu le vede. Și pe care eu le văd.

Later Edit and offtopic: Aici va bateti cu mine.

6 comments on “Sisteme de operare distribuite (SOD)

 1. Dina says:

  Povestea asta trebuie înrămată.

 2. Larisa says:

  Totul se rezuma in final la alegeri si la cat de mult aceste alegeri ne satisfac nevoile.

 3. Jules says:

  of. doar eu nu mai reuşesc să te văd pe tine… se va întâmpla oare în această săptămână să îmi acorzi şi mie un strop din înţelepciunea şi prezenţa ta, asupra unei băuturi oarecare, de preferinţă după orele 7.30, când scap din câmpul muncii? sau te vei pierde asemeni unei iluzii, fuse şi se duse (sau seduse :p), lăsându-mă cu promisiunea de a-ţi mulţumi pe viu şi de a-ţi dărui ceva la rându-mi?

  • Liz says:

   Ma-ndrept spre All Nighter la Piersic… :D Hai!

   • Jules says:

    :) nici o șansă. eu pot sta în oraș doar dacă deja sunt în oraș, deci după 7.30 când ies de la școală sau de la orele particulare. de ieșit din casă în oraș, se petrece doar în uichend. iar la ora la care a început ieri, eu mai aveam jumătate de oră până să mă culc.

    deeeci… sper că v-ați distrat corespunzător și aștept un semn zilele astea, dacă va fi posibil. nu mi-ar plăcea să te ratez!

 4. VirtualKid says:

  Off-topic:
  Organizam o intalnire a bloggerilor din Galati si Braila.
  Nu te tenteaza sa vii si tu?
  Eu vin de la Targu Mures pentru aceasta intalnire. Poate ne dai chiar si o mana de ajutor in privinta mobilizarii bloggerilor. In program exista chiar si o plimbare cu salupa pe Dunare.
  Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − 7 =