So, so you think you can tell heaven from hell?

Mi-e ciudă pe oamenii care nu vor să iubească la fel cum mi-e ciudă pe oamenii care nu recunosc că iubesc. Şi mai sunt câteva categorii.

Dragostea înseamnă să agăţi de o braţară două pietre culese împreună şi să străbaţi apoi jumate de ţară să-i faci o surpriză. Dragoste înseamnă să-i spui te iubesc din tren şi-apoi să te bucuri că nu şi-a dat seama că eşti în drum spre ea. Dragoste înseamnă oftatul confortabil în prima îmbrăţişare pe ziua aia sau refuzul fierbinte şi pasional de a da drumul la îmbrăţişare oricând. Dragoste înseamnă să o aştepţi când iese de la examenul de licenţă fără să ştie. Dragoste înseamnă să îi iei celuilalt fiecare vis mărunt şi să încerci să i-l faci realitate. Înseamnă să cumperi cadouri de dor, sau să-i priveşti ochii zâmbind în timp ce porţi mândră urma vineţie a sărutului pe gât, înseamnă să se vadă fără să spui, să se simtă doar când priveşti, să se împrăştie când recunoşti. Şi astea le-am văzut în jurul meu. Le-am simţit. M-au molipsit. Prietenii mei iubesc aşa.

Azi sunt alintată şi lentă şi ştiu c-ai să mă ţii lipită de tine încercând să mă vindeci. Reuşind.

Dragostea înseamnă cafea fierbinte sorbită clipind şucar, bruschete calde ronţăite şi ouă ochiuri mâncate cu aceeaşi furculita.
Azi lăsăm fricile şi grijile deoparte pentru că e mijlocul lui septembrie şi pentru că azi te iubesc puţin mai mult.

And did they get you to trade
Your heros for ghosts?
Hot ashes for trees?
Hot air for a cool breeze?
Cold comfort for change?
And did you exchange
A walk on part in the war
For a lead role in a cage?

Inspirational azi: Vreau să stau şi eu aici.

6 comments on “So, so you think you can tell heaven from hell?

 1. Torden says:

  Imi place. Mult :)

  Oamenii nu iubesc, nu vor sa iubeasca, sau nu o arata… pentru ca sunt slabi. Multi cred ca e un semn de putere, insa nu-si dau seama cat de mult se inseala in privinta asta. Pentru mine e un semn de slabiciune, nu de putere. E ca si cand i-ai interzice unui soare sa straluceasca.
  :)

 2. Endarea. says:

  Celelalte categorii într-un episod viitor? :}

  Și nicăieri pe-aici și pe-acolo nu mai există fornetti bune cu ciuperci, pentru un mic-dejun corespunzător.

  • Liz says:

   Din trecutul recent am invatat ca pentru Dots si ciuperci exista Ina. (si pentru zambet, prietenie, cercei cu pisici/arici, tort merengue si vacute de plus dar asta e alta poveste)

 3. Jules says:

  din celelalte categorii o menționez pe cea mai aproape de mine (nu cea din care fac parte, ci aceea din pricina căreia sufăr): cei care știu și pot să iubească, dar ajung într-un punct în care nu mai știu și/sau nu mai pot. sau, mai rău, nu mai vor. sau nu mai știu s-o arate. după părerea mea, sunt oamenii care provoacă cea mai mare suferință, care cauzează sentimentul de ce-am avut și ce-am pierdut. este cazul omului de lângă mine, căruia îi știu, cumva, efectul, însă nu i-am înțeles cauza.

  • Liz says:

   Cumva in situatii dinastea eu nu caut nici cauza, nici gravitatea efectului… vorbele mele suna asa: cand n-am sa te mai iubesc, am sa-ti spun! nu, nu scutesc nici suferinta, nici drame si nici durere dar dau somn linistit dupa… da, exista posibilitatea candva sa nu te mai iubesc, si s-ar putea sa am sau sa nu am motiv… dar de stiut vei sti. Si-apoi momentul dramatic cu nu te mai iubesc si restul sunt la fel de dureroase dar macar asa imi aleg eu sfarsitul…
   Si-apoi n-as sta cu un om care nu ma mai iubeste pe mine cea de acum, sau in care iubesc un el de demult…
   Astea-s ‘ trasee trasate’ dupa multe destramari…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × two =