Stare de struţ

Cluj. Oraş frumos. Nici nu mă aşteptăm să fie altfel un oraş iubit de Dina sau de Lord D’If. Nu ştiu prima impresie cu trenul care ar putea fi, dar cu maşina dinspre Turda, pe dealul Feleacului, Clujul apare brusc în întregime. Şi dacă prinzi o dimineaţă târzie cu lumina clară, Clujul pozează superb. Cum altfel să fie un oraş care m-a primit zâmbitor şi mi-a arătat cartiere curate cu blocuri construite-n scări pe dealuri, care mi-a oferit un Starbucks ce m-a uns la suflet şi m-a îndemnat să mă plimb o oră prin Carturesti, o librărie cu iz de mansardă pariziană. Accentul m-a înnebunit. Oameni frumoşi. Pieţe calme. Nu o să v-ameţesc cu poze ci doar părere şi senzaţie. Oricum fiecare l-am vedea cu alţi ochi de fiecare data. S-a potrivit sufletului meu. Tot oraşul are un zâmbet aparte ce pare că a descifrat mistere existenţiale şi care te face să vrei să te integrezi, să iei parte la secretul absolut şi împărtăşit de ei.
Şi-apoi acasă. Pisicul şi plantele din balcon le-am prins pe ultima suflare. O revedere ca o impresie. Fără îmbrăţişare şi fără mi-a fost dor. Stare de struţ. M-afund cu capul înainte-n gânduri. Mi-e mai tare dor de tine decât îmi era când mă plimbăm prin Cluj. Atunci speram o revedere zâmbitoare. Acum nu ştiu ce să mai sper. O petrecere frumoasă de ziua mea probabil. Am pierdut emoţia dinaintea chefului. E de la vârstă oare?

4 comments on “Stare de struţ

 1. richie says:

  Urmeaza Timisoara? :)

  Apropo nice skin, imi pare familiar :)

 2. Liz says:

  Cu siguranta Timisoara… si n-ar fi prima oara… Timisoara m-a vazut si ma cunoaste… si-o sa ma mai! Da… neoriginal, stiu… dar simplu si elegant… apare doar pe marile ecrane, e din alt film, nu stii tu! :P

 3. Lord D'If says:

  Iti spun eu cum e cu trenul,la primul drum superb al doilea hmm hmm urmatoarele sunt un cosmar.Sa mergi 14 ore cu trenu' faci precum trenul cand in sfarsit ajungi.Ma obisnuisem deja cu zgomotul vagoanelor, le cunosteam.Cu unul am mers de vre-o patru ori avea un sunet special:)

 4. Liz says:

  Lord D'If, inca nu stiu cum ai putut sa te intorci aici dupa ce ai trait acolo… deja erai al Clujului…
  Cred, totusi, c-ai gandit 'la cine si pentru cine sa raman?' decat 'la cine si pentru cine sa ma-ntorc?'… Poate Clujului ii e dor de tine si poate te-ar vrea… poate mai are ce sa-ti mai arate…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + 11 =