Who, being loved, is poor?

Nu există iubiri imposibile la fel cum nu pot exista iubiri forțate sau impuse, mințite, exagerate și lungite de dragul unei idei. De unde nu-i, n-ai cum să ceri. Iar fazele stupide catatonice, autocompătimirea exagerată și victimizarea înflorită sunt mai mult decât pot eu înghiți. Dragostea e frumoasă și veselă sau pasională și fierbinte, sau bolnavă și oarecum violentă, sau puternică și dureroasă, sau dulce și romantică. Nu există dragoste indiferentă sau nepăsătoare cum nu există dragoste fără energie.

Spuneam că mi s-au terminat încercările. Revin și spun că am inventat altele noi și mi s-au consumat și alea. Deși credeam în ele cu toată puterea mea magică.

Singura șansă, speranță și magie rămasă în sertar cuprinde șosete cu degete, neapărat colorate, o ninsoare calmantă ca un drajeu de magneB6, cuvântul deasemenea scris legat și mult miez de nucă. Amestecate vindecă orgolii și pansează găuri scobite de dubii urâte. Stropi calzi de țuică fiartă, bezele coapte și-un pomelo. Etapa a doua cuprinde nesquik scăldat în lapte proaspăt, clătite la cuptor și altele înfășurate cu nutela. Un ritual ce trebuie neapărat făcut pe ritm de muzică superbă și numai în noaptea de Santandrei. Și tare-ar merge lupii înlocuiți cu tors de pisică dar câteodată vrăjile se fac în deplasare. Această vrajă se laudă că are clar efectul imediat al unei palme dată încet, rece și neașteptat. I’ll keep you updated. Și dacă funcționează și tare bine-ar fi, că noaptea lupilor deschide o lună plină de petreceri în care o să ne întrecem în cele mai clișeu urări, cele mai stupide cadouri și cele mai întinse mese. Deci trebuie reînviată energia.

În weekendul ăsta exersez etapele. În următorul, le aplic.

One comment on “Who, being loved, is poor?

  1. Spuf says:

    Petreceri sa fie. Cadouri se gasesc, se creeaza, urarile se imprumuta si mesele se intind de la sine cand ne vad asa veseli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × three =