Câteva zile de vară

 
(foto)
Sunt momente când mă satur de dat. Sunt momente când am nevoie să primesc. Şi nu fac teste doar ca să ştiu că sunteţi acolo pentru mine cum sunt eu pentru voi. Doar am nevoie. Dacă zile în şir, săptămâni dea rândul, la miezul nopţii sau în dupamieze calme am stat în telefon sau în jurul unei căni de cafea încercând să înţeleg ce simţi, ce simţiţi, poate mi-am câştigat dreptul şi meritul de a fi ascultată şi întrebată. “Oana, am nevoie de sfatul tău…” vreau să se transforme în “Oana, simt că nu eşti ok… vin să fiu cu tine!” Dacă voi vă luaţi dreptul de a dispărea când şi cum aveţi chef, de a fi inabordabili când şi cum aveţi chef, cred că pot şi eu. Şi pot să-mi pun pătura-n cap şi să fredonez muzica mea seri la rând fără să răspund la telefon, fără să fiu online şi fără să scriu pe blog. Şi primul lucru care să mi-l spui/spuneţi când mă găseşti/găsiţi vreau să sune dulce şi puţin îngrijorat nu a ceartă că v-a lipsit sfatul şi omul în care să vă descărcaţi sentimentele.
 
 Probabil de aceea the circle of trust se strânge. Rămân doar cei ce-mi simt starea fără să întrebe. Rămân doar cei ce se mulează sclipirii şi fac trafic just de sentimente şi senzaţii. 
 
 Sunt momente când nu e o prioritate să lupt să te/vă trezesc la realitatea bunei noastre prietenii ci e o prioritate să lupt să ies din cea mai groaznică stare rea.
 
 Sunt oameni pe care-i văd rar dar cu care nu am nevoie să vorbesc foarte mult sau în amănunt. Un zâmbet ne aduce la zi cu ce s-a mai întâmplat. Sau o îmbrăţişare. Aşa e Vy al cărei zâmbet îmi da fiori. Aşa e Jul care mă-nveseleste cu cea mai strânsă îmbrăţişare. Aşa e Ale pe care o cred în stare să mă vindece de orice (cu regretul că eu nu am vindecat-o niciodată… poate doar am provocat durere) şi în al cărei păr frumos şi moale mă abţin să mă joc pentru că mi se pare neadecvat gestul dar îi ştiu parfumul, sclipirea şi reacţia. Aşa e Pici care apare din senin, întotdeauna aceeaşi.
 
 Zilele astea, prin voi, am retrăit vara.

10 comments on “Câteva zile de vară

 1. Gabi says:

  Ma simt vinovata si ma acuz singura de egoism in momentul in care indraznesc sa sper sau sa cer in mine putina atentie din partea acelor persoane alaturi de care sunt prezenta de cele mai multe ori. Raman dezamagita si ma prabusesc intr-un colt prafuit, astept sa imi revin dupa care sunt din nou cu zambetul pe buze si le incarc lor bateriile, dar fara sa mai astept ca ei sa-mi ofere ceva…

 2. IfeelSoDifferent says:

  Mda, crizele mele din ultimele zile imi afecteaza si atentia, ti-am scris de pe un cont de pe care nu trebuia sa o fac, dar nu te superi, stiu.

 3. innuenda says:

  Liz, după mine, la prieteni e ca și la iubiți. Dacă-ți spune ”te iubesc” după ce i-ai atras atenția că nu ți-a mai spus de mult,oricum nu mai are aceeași valoare…Și atunci la ce bun să ceri socoteală?!:)

 4. Docica says:

  si eu ma simt asa uneori… numai ca la mine se intampla mai des. deja m-am obisnuit cu mine asa. in legatura cu pisica: vad ca iar a iesit din calduri dar nu sunt foarte sigura. cum sa facem, tu ce crezi? (id-ul meu: kiss_Atena)

 5. mihai says:

  Ma intrebam daca fata ce iti era atat de draga ai putea sa ai incredere sa ii spui despre cineva ce isi doreste atat de mult sa impartaseasca trairile interioare. Cineva ce inca nu a cunoscut pe nimeni asemeni lui si s'a pastrat candid. Ce ar putea sa se ofere neconditionat. Pentru ca si'a accesat de atatea ori sinele si cauza existentei incat nu poate fi altfel decat asa. Accept sa mi se spuna orice, oircat ar fi de personal. Pentru ca nu mai exista persoana. Spune'mi ce vrei. Ca nu sunt nici macar jumatate din ce cred ca sunt si ca nu voi ajunge nici macar jumatate din ce sper. Oricum, cel mai aspru critic sunt tot eu, nu pot fi ranit.
  Nefericit cel ce nu poate distinge iluzia de realitate, minciuna de adevar, cel ce se pierde in aparente, cel ce cauta absolutul in materie, pe pamant.
  Sunt capabil sa ofer la intensitate maxima, fara resentimente, ezitari, sa ma transumanizez, traiesc in cel din fatza mea pentru a'l face sa simta ce are nevioe in fiinta mea.
  Pe curand,
  Mihai

 6. Liz says:

  Ifeelsodiff, spui bine. Poti sa ma comentezi in fiecare zi cu un alt nume sau cateodata sa n-ai nume deloc, nici cont, nici link… nici comentariu… doar gand e deajuns.
  Innu, era mai mult o rabufnire si o socoteala a propriilor actiuni… sa stie cine vrea sa stie ca daca dispar, nu raspund la telefon sau nu sunt online e pentru ca asa vreau si pentru ca ei (unii) imi merita absenta…

 7. Lord D'If says:

  Poza e de-a dreptul delicioasa, zic. Mai lasa si tu perioadele cenusii la o parte si zambeste ! asa fara motiv. Poate face bine…

 8. Liz says:

  Docica, nu-i frange inima Misului… i-am aratat deja poze cu Cocaina… asa alba, pufoasa… nici nu stiu daca o merita.
  Mihai, "Pentru ca si'a accesat de atatea ori sinele si cauza existentei incat nu poate fi altfel decat asa." … iarta-ma… am zambit.. "Nefericit cel ce nu poate distinge iluzia de realitate, minciuna de adevar, cel ce se pierde in aparente, cel ce cauta absolutul in materie, pe pamant." Despre ce vooorbim? Mihai, Mihai… sentimentele se exprima simplu… sinceritatea e simpla nu fortata si complicata… daca mi-ai tine discursul asta putin mai pasional si mai coerent in fata poate as incerca sa inteleg… asa, recunosc, ma depaseste motivatia, scopul in sine si senzatia cautata sau daruita…
  Lord D'If, zambesc. Face bine.

 9. One in a million says:

  cu totii cred ca avem astfel de momente, stari, clipe, ganduri, sentimente uneori.cel mai important e sa stim ca prietenii ne citesc gandurile dintr-un singur joc de priviri, ca ne imbratiseaza cand avem nevoie si cand ne simtim mai singuri ca niciodata, ca stiu sa fie acolo pentru noi cand avem nevoie fara sa ne ceara nimic in schimb, si fara ca noi sa le cerem sa o faca.poate ar trebui sa te gandesti ca prietenii adevarati sunt putini…si ai grija de tine.pari o tipa cu un suflet mare..care isi ajuta chiar si cunostintele.sorry..dar nu ii pot numi prieteni pe cei egoisti:)

 10. catta's blog says:

  Buna ziua,

  Va intereseaza un schimb de link-uri ?
  Pentru un link inspre http://www.jocurik.com eu voi adauga link-ul dvs. pe http://cattasblog.blogspot.com si pe http://www.jocurik.com/parteneri.php – pagina partenerilor site-ului meu .

  Date link :
  =>Titlu site : jocuri noi
  =>Descriere : jocuri noi
  =>Link : http://www.jocurik.com

  sau

  Jocuri noi

  Confirmati raspunsul ( pozitiv sau negativ ) la adresa de mail cattasblog@yahoo.com
  Imi cer scuze pt. deranj !

  O zi buna,
  Catalin !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =