Full Moon Crazy


Lună plină, cer fără nori, noapte aproape albă… M-am întors de câteva minute din noaptea luminoasă de afară, din plimbarea lungă cu maşina pe faleza Dunării, din aerul cald plin de nuanţele lunii. M-am plimbat şi m-am gândit mult la lucruri importante şi care lasă urme, la lucruri lipsite de importanţă pe care mâine le-am uitat, la oameni pe care îi iubesc şi de care mi-e dor, la oameni care-mi sunt indiferenţi chiar de mă salută sau nu când mă-ntalnesc în mijlocul străzii, la viitor promiţător şi incitant, la piedici şi obstacole dureroase, la mine… Cândva mergeam faleza la pas, fumam visătoare şi răspundeam cu-o frază din oracole “sunt convinsă că rotocoalele de fum pe care le scot sunt atrase de forţa centrifugă a inelului lui Saturn”. Acum reneg fumatul şi propovăduiesc conservarea sănătăţii plimbându-mă paradoxal cu geamul ridicat şi aerul condiţionat suflându-mi tâmp în coate. O clipă colorată mi-a răpit-o papadia curgătoare şi racoroasă şi altă clipă am întârziat la Fructul Soarelui de vreo două săptămâni luminat artificial dar parcă mai frumos. Când luna e plină mă simt mai mică şi nesemnificativă. Când luna e plină caut explicaţii astronomice pe google şi zâmbesc cu gândul că Suzette e vârcolac. Când luna e plină vreau să mă suni şi să-mi spui: “Hai s-o privim amândoi în neştire şi să ne minunam în linişte!” Globul meu de hârtie e luna plină a tavanului meu noapte de noapte.

This entry was posted in Coffee.

6 comments on “Full Moon Crazy

 1. k.g. says:

  Dar am sa ti spun ca luna nu e doar rotunda. In clipa asta respir mai greu si parca simt prin vene un sunet de placere. Am tot privit lumina ce mi trezeste o amintire uitata in timp pierdut, uscat si adormit prin stele. As vrea sa zbor, spre ea, spre clipe, spre linistea din zare.

 2. richie says:

  Deci…nu poti dormi ;)) Chiar ma gandeam aseara la persoanele care nu pot dormi in astfel de momente. cunosc deja vreo cinci. eu n-am probleme dinastea, dar imi place sa privesc luna. aseara era inorat si ma amuzam la joaca ei de-a v-ati ascunselea.

 3. anielle says:

  Vocea i-a sunat straniu in telefon : : ,,Unde stai ?poti sa vezi luna din locul ala ? N-am mai vazut asa luna niciodata .Ridica-te si priveste luna!” ….Hm, parca el nu era un romantic…Luna a avut o influenta misterioasa.

 4. Liz says:

  K.G., e de la luna plina revenirea?
  Richie, a fost senin trei zile la noi cu luna sferica si galbena… la tine poate luna-i mai timida!
  Anielle, vreau si eu sfarsitul tau! Luna mea n-a fost atat de puternica!

 5. anielle says:

  Degeaba, Liz.Odata cu primele raze de soare totul a revenit la ,,normal” ,la impasibilitatea cu care ma obisnuise …

 6. Ovidescu says:

  Da, dar tocmai din cauza revenirii aleia “la normal” ai sa-ti amintesti mult timp de acea “voce stranie in telefon”. ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − 14 =