If you want to be happy, be.

(tumblr)

Dimineaţa începe frumos cu storurile trase, ochii mijiţi şi părul ciufulit. Seara se termină răcoros cu plimbări lungi şi pahare înalte de bere.

Tryin’ to collect my thoughts…

Unii oameni ştiu, alţii învaţă uşor, alţii nu sunt capabili nici să-nveţe. Sunt unii ce se prind pe final cam cum ar trebui. Sunt şi cei ce realizează brusc şi din momentul ăla se transformă. Doar pentru că au curajul să şi-o recunoască. Şi-apoi mai sunt şi cei ce nu au avut încă ocazia. Dar o aşteaptă şi o vor. Sau cei ce mint că ştiu să dea şi să primească. Că ştiu cum să iubească. Nu-s conştienţi că iubirea se vede în ochi şi răsuflare, în vene, puls şi gesturi din reflex. Păcat.

Aer curat atât cât poate fi. Aromă de cafea reincalzita…apoi caldă, proaspătă şi revitalizanta… tot pentru gânduri. Am o dorinţă de-a mă înnoi, de-a cumpăra ceva de stare bună, de-a da un chef cu bere, teachers şi un cherry… un tort de cremă dulce de-a lu’ mama…fistic şi multă filozofie cu întrebări existenţiale spre dimineaţa ochilor roşii. Cântă-mi un cântec la chitară! Vrei? Compune-o poezie pentru mine! Pentru noi care-am fost… Furtunile răscolesc nisipuri ce-ascund şi-ngroapa multe uitate sau ocolite. 
 Iubesc liniştea pe care mi-o dai. Şi sentimentul de mândrie. Trezeşte-te, săruta-mă de bună dimineaţa şi uită-te la mine cu ochi somnoroşi. Printre şuviţele de păr. Trei ani e mult. Din şapte-n şapte luni. Până la februarie, sărbătorim un august cald, un noiembrie ud şi cel mai frumos an nou trăit vreodată.  

This entry was posted in frappe.

9 comments on “If you want to be happy, be.

 1. Ruxandra says:

  De-ar şti toată lumea să iubească..

 2. florin says:

  Acuma am dat un pic masca la o parte. Tot cu i din i, consecvent:).
  E o atmosfera calda aici la tine. Sint cuvinte frumoase, imagini, optimism..Un amanunt; sint inginer, si s-ar putea sa fiu mai robotic in stil:))
  Mai, oamenii sint cum sint, un mozaic de suflete, cu de toate, si fiecare are un mic univers in suflet..Unii au educatie, din scoala, au formatie, au experiente proprii din ce le-a oferit viata, sau au cautat/gasit singuri, au un "stil" construit. Dar ei sint rari..Si ei iubesc in stilul lor propriu..Ceilalti, cei mai multi sint mediocri, cumva adaptabili, si capabili de a bluffa, mai degraba, la casinoul vietii..
  Mi-ai deschis pofta de bere.. As spune ca putem sa consideram azi o sarbatoare mare-mare, si sa asteptam cadouri comestibile:)

 3. Liz says:

  Bine ai venit, Florin!
  Toti suntem ce ne-a facut viata cu tot ce ne-a scos in cale pana acum… mi-e ciuda de oamenii care mimeaza fericirea pentru a se incadra intr-un tipar ce cred ei ca e bun… mimeaza indiferenta pentru ca asa cred ei ca se iubeste si mimeaza dragostea mult prea tarziu cand n-a mai ramas nimic de trait din ea…
  Mie azi mi-e pofta de o nefiltrata rece si fistic prajit… cadouri comestibile si sarbatori proclamate, imi place asa!

 4. florin says:

  Bine te-am gasit Liz!
  Tu fistic, eu bere, ma duc sa-mi cumpar! Desi, mmm, ameteala asta de la alcool, e asa de trecatoare..
  Mai, pai oamenii de care spui tu joaca niste roluri absurde; pentru ca nu-i ajuta nicicum doar sa mimeze..In fine, e si o maaaaaare ipocrizie a omului mediu..Probabil ca el crede ca se simte mai bine daca-construieste in mintea celorlalti o imagine mai buna a lui decit cea reala..E o iluzie, cred..De fapt, la citi pretinsi sint prin social, la cite fete morgane (e bun pluralul?) vedem, parca sintem in deshert, in excursie pe camile-taxi:))

 5. Liz says:

  Exact! Nu-i ajuta cu nimic! Numai ca oamenii astia formeaza marea majoritate…
  Si exact asa suntem… intr-o mare miscatoare de oameni falsi… dar berea si fisticul vor fi reale! Si noi macar stim sa ne recunoastem placerea, ameteala, pofta si regretul cand se termina…

 6. florin says:

  Am trimis un mail. Sint atit de multe de spus, ca se pot scrie 1001 carti:)

 7. Liz says:

  La ultimul meu comentariu chiar vroiam sa adaug ca impresia mea tine doar de ceea ce percep eu aici, in locul unde ma aflu, Galati, Romania… ca poate locuri unde oamenii sunt buni, sinceri si stiu sa iubeasca or fi in lume… locuri la care inca visez si in care o sa ajung candva… :)
  L-am primit.

 8. florin says:

  Sint foarte multe de spus, lumea e un loc atiiiiiit de mare..Oamenii sint cam la fel peste tot, doar societatile difera.

 9. florin says:

  O, un, ceva care se duce sau vine..Usor, eteric si transparent..Si se mai lipeste de retina, de memorie, de piele, de unghii, de timp.. Si de alte, si alte cevauri, ale amintirilor.. Ne revine iar toamna?..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + 2 =