I’m not single, I’m in a long-standing relationship with fun and freedom

Nimeni nu știe mai bine decât mine ce trăiesc. Nici cum. Nici cât de fericită sunt. Sau nu. Câteodată îmi aud soluțiile recitate calm și grijuliu de prietene înțelepte. Câteodată mă simt în siguranță îngrămădită într-un taxi plin, cu voi. Câteodată mă simt în culmea fericirii între râsete sincere, perne cu levănțică și șosete roșii.

Sunt cu o fărâmă mai liberă decât oricine. Am planuri realizabile. Am parte de fericiri mici și perfecte. Iubesc. Și nu fac compromisuri. Mă lupt cu un sistem cretin dar nu din stradă. Fac liste în agende negre și serioase, rup foile la calendar câteodată nemulțumită dar câteodată mai mulțumită decât mulți.

Stau deoparte de multe drame și fac drame doar cu tine. Intenționate și pentru intensitate. Și-mi număr fericirile în zâmbetul meu, al tău și al lor.

Sunt atât de ușor de înțeles, iubit și fericit încât câteodată dau gânduri grele de responsabilitate. M-am obișnuit.

Am trecut așa multe și așa grele, am văzut așa multe și așa urâte, am cunoscut așa mulți și așa urâți încât acum știu exact cum arată fericirea mea.

Și nu o caut. O fac.

Awolnation – Sail ascultați.
Asta fac eu din plăcere.
Via Shannon un inel pentru un deget hipster. Și o lumânare portocală.

Do more of what makes you happy!

Cândva ascultam muzică și am uitat acum ce fericiți eram atunci când ascultam, cântam, dansam. Cândva desenam diverse și am uitat acum că știm să desenăm. Cândva croșetam minunății și am uitat acum ce liniștitor era croșetatul. Cândva citeam mult și am uitat ce feriricire ne dădea o carte bună. Cândva scriam … și am uitat acum ce fericire ne dădea scrisul. Cândva iubeam cu toată inima și am uitat acum adevărata fericire din a iubi. Din păcate mulți nu mai ascultă muzică, nu mai cântă și nu mai dansează, nu mai desenează, nu mai croșetează și nu mai citesc. Nu mai scriu și nu mai iubesc. Deși s-au născut pentru asta. Cineva i-a păcălit să-și vândă fericirile pe nimic. Acum adună frustrări și nefericiri. Păcat.

11 comments on “I’m not single, I’m in a long-standing relationship with fun and freedom

 1. innuenda says:

  Un articol sincer și plin de sens.

 2. Spuf says:

  Cel mai frumos era când iubeam pentru că reușeam să scriem, ascultăm muzică, desenăm, citim și scriem în același ritm.

 3. mab says:

  dedesert inseamna doua portii dedesert.

 4. Rus Bianca says:

  Foarte frumos…din bucati si bucatele se face totul in viata:)

 5. Mihai says:

  Da, e foarte frumos ce spui. Rezuma foarte bine cum am trait eu inainte sa o cunosc pe ea si apoi toata distractia si viata in sine a fost deodata si mai frumoasa. Noi ca specie suntem facuti sa fim sociabili si sa ne cautam jumatatea, nu neaparat ca sa facem copii. Nu prea pot reveni la viata de dinainte cand stiu ca eu am cautat toata viata fata care sa ma inteleaga si cu care sa ma inteleg. Pur si simplu nimic nu-mi pare la fel de frumos cand stiu ca nu am cu cine sa impart acel “frumos”. E si mai rau cand tot ce ma inconjoara imi aduce aminte de ea. Am ales sa ma inchid in mine si merg asa. Pentru mine e un mare pas inapoi sa ma intorc la starea mea de “inainte de ea”, dar se pare ca nu am de ales.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × four =