Luna plină, căpşune şi Anais Nin.

Azi noapte nu am dormit deloc.

Henry este pentru totdeauna în fiinţa mea, chiar în timp ce eu aştept atât de înţeleaptă sfârşitul iubirii noastre. Henry va face mulţi ani parte din viaţa mea, chiar dacă doar câteva luni îmi va fi iubit.

Numai pentru că a fost lună plină dorinţele puse când mănânci pentru prima oară în an un fruct se pot împlinii. Asta e o combinaţie între dorinţele împlinite de pixis (obligatoriu pe lună plină) şi cele implinite de fructele gustate prima oară-n an. Au şanse duble de îndeplinire, clar! Astfel luna plină combinată cu multe căpşune dulci şi o carte de Anais Nin te pot face să te crezi altcineva. Şi să-ţi fie bine cu noul tu.

O noapte perfectă cu lună aproape plină.
Visele cele mai frumoase întotdeauna se povestesc.
Bucăţele reci de limete ce-au plutit o oră într-un pahar de vodkă, gustul albastru de Blue Lagoon pe dinţii tăi sau limbă rece jucându-se cu cuburi mici de gheaţă.
Visele cele mai frumoase merită povestite.
Culoarea ochilor tăi după ce îi ţii câteva minute închişi, gândindu-te intens la un sărut.
Te-alinţi când spui că nu vrei acasă. O buturugă ciudată, ciot rămas de la un pom … ceva într-o grădină poate fi fascinant.
Când îţi mulţumesc că mă suporţi îmi spui atât de sincer că de fapt n-o faci!
Luna plină îţi goleşte mintea de toate şi de toţi. Şi mă primeşti numai pe mine. Sentimentul exclusiv face bine şi-apoi remarcile şi-atenţia primită de-ntreg metabolismul meu mă copleşesc. Căpşune magice.

Şi asta a fost o furtună selenară. Totul pentru că îmi epuizez forţele. Prea multe poveri pe umerii mei. Nici unul dintre aceşti oameni nu îmi dă el mie forţă. Nu am nici un prieten. Sunt singură şi îi învăţ pe alţii, iar Henry se joacă. Încearcă să lucreze, dar de fapt se joacă de-a lucrul. Se joacă şi o face pentru el însuşi, iar oamenii simt asta.
Confuzia creează artă. Prea multă confuzie creează dezechilibru.
Dispreţuiesc proporţiile, măsurile, tempo-ul lumii obişnuite. Refuz să trăiesc în lumea obişnuită ca o femeie obişnuită. Să mă implic în relaţii obişnuite. Vreau extaz. Sunt o nevrotică în sensul că eu trăiesc în lumea proprie. Nu mă voi conforma lumii. Mă conformez doar mie însămi.
Femeile mereu cred că dacă au pantofii mei, rochia mea, coafura mea, machiajul meu, totul va merge la fel de bine. Ele nu se gândesc la doza de vrajă necesară. Ele nu ştiu că eu nu sunt frumoasă ci doar par să fiu aşa în unele momente.

Viaţă dublă, gust dublu, plăcere şi nefericire duble.

Foc, Incest şi Henry şi June

9 comments on “Luna plină, căpşune şi Anais Nin.

 1. Paul Gabor says:

  Mi-a placut cand ai spus “confuzia creaza arta”, poate fi adevarat, desigur, poate ne confunda si mai mult… A spus-o frantuzoaica, nu?

 2. Liz says:

  Binenteles! Nu cred c-as putea scoate ceva atat de plin de sens. Oricum am senzatia ca totul a mai fost spus inainte o data… si din acest motiv citez mult sau doar rastalmacesc ce citesc… Originalitatea mea mi-o cred si vreau doar in interpretarea celor citite. (si asta-i doar subiectivitate!)

 3. innuenda says:

  Atunci și eu mă declar o nevrotică! Deși, desigur, eu nu aș fi spus-o la fel ca tine, nici chiar dacă aș fi stat în pantofii tăi, rochia ta…:-)

  Liz is all about dreaming.

 4. Anonymous says:

  "o, ironie, in seara asta dansez pe ironia mea ca pe scanteile ametite ale unei stele"…intradevar, o seara cu anais nin inseamana interpretare…si iar interpretare and so on…

 5. Liz says:

  mi-e dor de anais…

 6. Flo says:

  Iaaa sa te mobilizezi si sa-mi faci si mie rost de Anais Nin asta, sa vad, mie ce-mi face? Te rog.

 7. Flo says:

  Ma momesti constant cu chestii, ca pe catelusi. Hai ca-ti dau paste picante, hai ca te plimb, hai ca am Anais Nin pe raft, hai sa vezi, hai cutu, vino-aici, hai!

  Eeeei dracie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + twenty =