One day I will find the right words, and they will be simple

Îmi iau sentimentele şi mi le împachetez în ziare vechi legate la capete cu elastice colorate. Bag senzaţii la păstrare, alternate cu amintiri bizare în borcane închise ermetic de capace cu filet. Capsez dorinţe expirate în cutii de tablムgalvanizatムşi-apoi pe toate le aşez pe rafturi ingrăƒmăƒdite într-o căƒmara din care ies prea repede pentru că mă sufoc. Atribui rafturilor etichete ce-ar trebui să mă organizeze în gesturi. Pun mirosul lumânărilor de cafea, cubuleţe de pepene galben, suc de roşii băut în pahare cu picior, batoane de Dots şi ceşcuţe de cafea cu vişinată. Eliberez în mine, respir, mi-ascult bătăi de inimă şi-alung migrene.
Rafturi pline cu viaţa mea. Într-o casă unde am să te duc. La munte.

Mi-e dor tare de tine. Câteodată cred că doar mi te-am imaginat.
Nici măcar nu mi-e dor de cine eşti sau cum pentru că nu te cunosc ci doar de cine îmi imaginez eu că eşti şi cum. Pentru tine şi cum mi te imaginez am să rezerv câteva nopţi de toamnă.

Promisiunile le fac în gând. Cu voce tare vorbesc doar în imagini fără timp. Maşini albastre şi hamace. Rucsace rucsaci rucsacuri, Europa şi-o tarabă de lemn în Piaţa Muzeului.

Cu voce tare am zis la mulţi ani, azi. În gând i-am promis că voi reuşi tot ce ea şi-a dorit să reuşesc. Pentru că la ea găsesc tot timpul rezerve de încredere. În mine.

10 comments on “One day I will find the right words, and they will be simple

 1. Inache says:

  nu există dorințe expirate… dorințele au termen de valabilitate nelimitat, sau până apare persoana potrivită care ți le îndeplinește. așa că, scoate-le din cutii, scutură-le puțin de praf și de timp și pune-le la vedere. dacă le ascunzi, cum vrei să devină realitate?… :)

  • Liz says:

   exista dorinte expirate… exista lucruri dorite candva si-acum nu mai sunt pe lista de dorinte… dar la pastrare le punem ca sunt bucati din noi/mine… :)

 2. Endarea. says:

  Putem să aruncăm la țintă pentru produse de pe raftul 1? :}

 3. October Cat says:

  în gând se zice frumos la mulți ani. tot în gând îți poți imagina că ești acolo unde trebuie și că nu ești în gând. ăla e singurul loc de unde nu te poate izgoni nimeni… :)

 4. Evergreen says:

  dots și vișinată… sună genial!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × three =