Respiro

Pauză lungă şi odihnitoare. Aburi de cafea fierbinte. Momente de soare orbitor ce te obligă să ţii ochii mijiţi. Momente de ceaţă deasă care zgribuleste. Bazine mari cu apă adâncă. Miercuri la prânz.  
 O brăţară cu nuanţe de cafea, o broşă cu boabe de cafea şi-un portofel cu pisici. Cea mai bună cafea rămâne tot aia în pahar de plastic cu care m-aşteptai dimineaţa devreme. Zâmbetul somnoros şi intersecţia aglomerată.  
 Pe cât e Dina de country pe-atât sunt eu de urbană. Întotdeauna voi locui în centrul cel mai aglomerat, în oraşul cel mai mare şi voi zâmbi aşteptând la câte o trecere de pietoni imensă lângă alţi 40 de oameni. Tot timpul voi avea vecini, parcări, zgomot şi nebunie.  
 Fac pasiuni spontane pentru oameni inteligenţi. Provoc discuţii interminabile. Sau îi plictisesc din start. Eh. 
 Mă uit la Fringe. Din lipsă de altceva. Mi-e dor de Californication, fotoliul rupt şi depresia lui G. Mi-e dor de tine şi-mi permit!  
 Şi să nu uit, ceva oameni refuzaţi de mine zilele astea probabil construiesc un cult din sentimentul de ură nounascut. Vă chinuiţi degeaba. El există. Şi-are membri destoinici, absurzi şi cu vechime în interesul aberant în viaţa mea. Nu trebuie decât să treceţi Hating Liz la capitolul interese din profilul Facebook. Şi o să vă regăsiţi. Blink. Exagerez. Dar nici nu pot tolera lângă mine oameni superficiali şi neinteresanti.  
 Şi-mi trăiesc toamna asta în continuare, puţin mai rea, puţin mai fericită, puţin mai singură şi puţin mai îndrăgostită. Stări permanente, de altfel. 

This entry was posted in Coffee.

3 comments on “Respiro

 1. Eva says:

  Singuratatea doare de obicei. E totusi bine ca esti indragostita. Sa iubesti mereu!

 2. Dina says:

  Măăă Lizucă, îs country :)) adică așa, cu pălărie de pai, ciocate, blugi suflecați și noroioși, nu?

  Ce frumos, ce frumos.

  Eu, pe de altă parte, încă n-am fost avizată de aviz și am suferit.

 3. Liz says:

  Eva, multumesc de vizita… singuratatea doare tare daca e lipita de-un dor. Altfel de singuratate nu stiu… si iubesc mereu… asta fac cel mai bine… multumesc, mai treci…
  Dina, esti! Cu casa ta si copacii tai si gardurile si barbatul si visul! esti! Avizul tre sa vina deci daca nu apare sa intrebi tu… am uitat ce oficiu ai acolo 9 parca…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − three =