Sand is overrated. It’s just tiny, little rocks

Anul trecut vedeam răsăritul de 1 mai, întinsă pe plaja din Vama Veche între focuri de tabără încă fumegânde în nisip ud. Anul ăsta o să-l văd de pe Cetățuie. Anul trecut am dansat puțin și mai mult de frig decât pentru muzică. Anul ăsta am să mă opresc din dansat pe muzica mea când am să simt că iau foc.
O vacanță ca o plimbare lungă. O plimbare cât o vacanță de primăvară.


Am auzit de curând o teorie expusă egoist și dramatic precum că trăim o variantă/perioadă de viață cu un om și ne descotorosim de el pentru că ajungem să considerăm că în viața aia se încadrează, lângă noi, un alt fel de om și ne-aruncăm vârtej în despărțiri și amputări de oameni și când ajungem în final de înlocuire sau suprapunere ne dăm seama că toată tranziția ne-a schimbat viața în așa fel încât nici omul căutat, nou și crezut perfect nu se încadrează în bucata aia de viață bine și că ni s-a transformat decorul în ceva mult mai potrivit pentru vechiul om ce ne era alături. E o teorie crudă. Depinde dacă te ghidezi după confort sau imagine în tot tabloul ăsta. Dar eu n-am putut să o neg.
Ce bine că pentru mine e mai important omul decât decorul. Și confortul în dragostea pe care o trăiești, nu o mimezi.

Port o pentagramă micuță atârnată de o agată neagră cu un dragon argintiu gravat pe ea. Și majoritatea prietenelor mele poartă simbolul atârnat de diverse. Și suntem des întrebate dacă e un simbol păgân și de ce purtăm ceva satanist. Este un simbol păgân (precreștin). Nu are nici o legătură cu nici o satană. E un simbol frumos cu semnificații frumoase care a fost stâlcit, schimbat, răstălmăcit și răsturnat în multe alte curente religioase bune, rele sau neinteresante.
Pentagrama este simbolul pentru componenta feminină a tuturor lucrurilor – un concept pe care istoricii religiei îl numesc „femininul sacru” sau „Zeița”. În sensul său de bază, pentagrama o simbolizează pe Venus, zeița iubirii sexuale și a frumuseții zice wiki.
Am citit că a fost folosit ca semn de roialitate [(la mine cuplată cu dragon și agată neagră e deja de trei ori simbol de roialitate :)]. Unii spun că pentagrama e folosită să reprezinte cele cinci elemente esențiale și este asociată venerării naturii. Nici măcar nu mă pierd în atâtea explicații. E un simbol pe care îl port încărcat de semnificațiile pe care eu le văd sau cred închise în el. Dar nimeni n-ar putea reține vreodată atâtea semnificații bune și profunde când poate reține una vagă și superficială cum că-s toate satanele în cel simbol … gives them a little rush in their ignorant lifes…

Vodka cu Sprite, vă rog.

Și acest inel cu acești cercei. Și eveniment.

O să mă întorc cu un început de vară.

2 comments on “Sand is overrated. It’s just tiny, little rocks

  1. Coloraida says:

    Zică lumea ce o zice … Important e ce credem noi! Piei drace! :D

    Coca Cola cu Alexandrion!
    … și-o bucățică de vară!!! :)

  2. Giulia says:

    daca ascultam tot ce zice lumea, nu mai ajungem nicaieri. nu am fost niciodata la mare de 1 mai :D…sau in vama..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =