What is simple in the moonlight by the morning never is…

Acvariul a învățat să funcționeze fără sunet… într-un final. Câteodată trebuie doar să taci. Și-am tăcut.
M-am mutat din biroul-mansardă în fața unei ferestre mari prin care văd norii plimbându-se. Mirosul permanent de cafea caldă e bonus. Și zâmbetul din dreapta mea.
Cititul în cafeaua la filtru mi-a dat speranțe de-o primăvară frumoasă și energizantă. Florile în sfârșit ajung la prețul normal (cum se bucură aricii reali ce-ncep iarăși a mișuna prin boscheți). Salata zilnică sprijină din toate puterile ora de sport și muzica a reînceput să cânte.
Pentru unii e neinteresant că eu am reușit să-mi păstrez mințile. Pentru alții e simplu tot ce ține de mine și complicat ce ține de ei într-o lume în care ei insistă să pară simpli și m-arată cu degetul ca fiind complicată. Niciuna dintre variante nu mă deranjează. Sunt simplă când vreau să fiu simplă și complicată când vreau să fiu complicată. Culmea, ce ține de mine e cum fac eu să fie, niciodată altfel.
Propun o noapte în așternuturi cu multe cale verzui, o plimbare prin tot orașul și-o noapte în așternuturi negre. Cât de curând.
Oricât de stresantă ar fi ziua, seara sau situația, am un impuls bun de a scrie după primul tău te iubesc șoptit. Și-mi place că mă faci și mai conștientă de prezența ta încercând să faci liniște forțată după ce observi că scriu. Treci ușor încordat prin cameră și-apoi te grăbești să dispari bănuind încruntare. Pierzi zâmbetul meu amuzat și continui cu zgomote înfundate în alte colțuri de casă. Mi-e drag fiecare zgomot.
Brace yourself! Se întorc serile cu ferestre deschise și ieșirile până la magazin în papuci. Se-ntoarce mieunatul de nuntă al pisicilor de prin grădini. Se-ntorc standurile cu ochelari de soare ieftini. Se-ntorc țigăncile cu lăcrămioare. Revin în forță tenișii, eșarfele și traistele textile. Se umple iar de liliac, magnolii și tatuaje.
Azi vă arăt o fotografie.
O geantă de pe Etsy. O rochiță maiou tot de-acolo. Și o altă geantă faină.
Acest portofel scump. Dar și acesta, minunat.
De pe Breslo mi-aș lua o traistă de pânză, un tablou lucrat și unul pictat.

Melodia din titlu.
But what was normal in the evening by the morning seems insane…

6 comments on “What is simple in the moonlight by the morning never is…

  1. Jul says:

    Had me when you posted a photo of Rupert Grint!

  2. Raluca says:

    Trebuie neaparat sa am acea rochie! M-am indragostit iremediabil de ea. Cat despre vremea de afara, eu de-abia astept sa infloreasca teii. Te pup

  3. Sa ai o primavara calda si parfumata. Am senzatia acuta ca o meriti si ca ti-o doresti de mult :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + 11 =