De-o vineri de primăvară…

Arăţi mortal în sweatpants. Chandler îi purta zile-ntregi când era în depresie. Tu azi erai fericit. Crenguţe înflorite şi patru mailuri. Şi-a lansat Lia genţile pe Blogul de lucru manual. Două sunt ale mele. Una purtând-o şi una aşteptându-mă să o iau.
Urmărind-o pe Constance am citit ceva bun la ea. Scris de Coelho. Care sincer mie nu mi s-a lipit de suflet după trei cărţi citite integral şi una neterminată. Nu prea m-a mişcat. Deloc. Uite că acum parcă mi-a sunat frumos, adevărat şi curat textul. Reproduc via Constance:

Femeile imature îşi păstrează agenda complet goală şi aşteaptă să le sune un bărbat. Femeile mature îşi fac propriile planuri şi îi spun cu graţie bărbatului pe care îl apreciază că este binevenit în acele activităţi la care doreşte să participe.
Femeile imature vor să-l controleze pe bărbatul din viaţa lor. Femeile mature ştiu că, dacă bărbatul este cu adevărat al lor, controlatul este absolut inutil.
Femeile imature îl „verifică” pe bărbatul care nu le-a sunat. Femeile mature sunt prea ocupate ca să observe că el nu a sunat.
Femeile imature încearcă să „înlănţuiască” un bărbat utilizând sexul. Femeile mature ştiu că numai sex-appealul de tip mental poate determina un bărbat să vrea să te „înlănţuiască” el pe tine.
Femeilor imature le este frică de perioadele în care sunt pe cont propriu. Femeile mature apreciază aceste perioade şi le utilizează ca timp preţios, în care poţi realiza mari progrese personale.
Femeile imature ignoră „băieţii buni”. Femeile mature ignoră „băieţii răi”
Femeile imature sunt permanent îngrijorate că nu sunt suficient de frumoase sau bune pentru un anume bărbat.
Femeile mature ştiu că sunt suficient de frumoase sau suficient de bune pentru oricare bărbat.
Femeile imature gândesc că un bărbat care plânge este un bărbat slab…
Femeile mature îi oferă acestuia un umăr pe care să plângă şi o batistă.
Femeile imature vor să fie răsfăţate şi îi spun asta în mod răspicat bărbatului lor.
Femeile mature îi „arată” bărbatului ce înseamnă răsfăţul şi îl fac să se simtă suficient de confortabil ca să poată răspunde cu reciprocitate fără teama că-şi va pierde „bărbăţia”. 

Femeile imature se îndrăgostesc şi vânează obiectul afecţiunii lor până în pânzele albe, ignorând toate semnalele pe care le primesc şi toate realităţile care nu se potrivesc cu iluziile lor dragi.
Femeile mature ştiu că, uneori, cel pe care îl iubeşti nu te poate iubi pe tine şi îşi văd de viaţa lor mai departe, fără amărăciune şi furie

5 comments on “De-o vineri de primăvară…

 1. keltoighost says:

  Chestiile asta îmi amintesc foarte mult de copilărie, de zid… de bucuria pe acre o aveam când îmi împleteam brătări noi…
  Momentul în care apăream pe la zid şi începea lauda, îmi marca săptămâna :)

 2. Simone says:

  Femeile imature falsifica manifestarile placerii sexuale, ori asteapta cuminti sa termine barbatul ceea ce face el acolo in mod egoist ori prostesc… Femeile mature, in aceeasi situatie, spun "Opreste-te", se ridica, se imbraca si pleaca.
  Femeile imature il pot aduce pe un barbat la orgasm, femeile mature il pot aduce pe barbat acasa.Femeile imature incearca sa monopolizeze tot timpul barbatului lor. Femeia matura realizeaza ca ii poate oferi linistita spatiul de care are nevoie unui barbat- asta va face timpul petrecut apoi in cuplu chiar mai placut si special – si pleaca sa se distreze cu proprii prieteni.
  Femeile imature sunt ranite de un barbat si-i fac pe toti ceilalti barbati sa plateasca pacatele aceluia.Femeile mature stiu ca ala a fost doar UN barbarbat.Femeile imature vor citi aceste randuri si isi vor schimba atitudinea.Femeile mature vor citi si transmite mesajul mai departe, altor femei mature.
  Barbatii vor lua aminte

 3. S says:

  …true…true :P
  …din păcate nu toată lumea dă "join" la lucruri de genul . Multe dintre femeile imature vor continua să facă ce fac , cu o ostentativă "maturitate" :)).
  Liz…tocmai ai pus punctul pe "i" :)

 4. Liz says:

  Ce oameni frumosi se adunau inainte la ZID… ce timpuri! Pe sistemul: peee vreemeea meaaa… ehee…
  Simone, am pastrat exact ce mi-a placut mult… alea le-am omis intentionat…
  S, cateodata incerc doar sa accentuez virgula de sub ţ… in sensul ca si femeile mature au momente adorabile de imaturitate si invers… :)

 5. S says:

  …combinaţie fără de care nu ar avea farmec :)
  …mmm:) Zidul? …am fost acolo , de la începuturi …anii '90 au fost cei mai frumoşi.Şi oamenii?Uh :)Unii dintre ei erau de calitate … mi-a făcut plăcere atunci … îmi face plăcere şi acum să îi văd :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + fifteen =