If you tell the truth, you don’t have to remember anything

Am gândit că doar aerul de munte mi-ar permite, azi, să dorm încolăcită pe tine. A plouat răcoros până zidurile şi asfaltul n-au mai scos aburi. Avem aer de munte.
Zile aglomerate şi chef de nimic. De nimic altceva decât.
Iau pastile cu înghiţituri mici de cafea rece. Indignare şi neputinţă cumva. Sună a boală pentru că este. Pesmetul e dulce, munca stresantă, aerul suportabil şi timpul prea scurt. Am făcut rău că m-am enervat pe o femeie în vârstă, comunistă şi agramată. Data viitoare îi voi zâmbi cu toată vârsta, sănătatea şi fericirea mea. Planul meu de viaţă se întinde cu prea mult peste speranţa ei de viaţă ca să îi mai dau o importanţă. Cum spune Ni, e un nimic în planul meu de viitor. Caut zen să mă calmez.
Îl găsesc sub forma pisicii mele dormind colac pufos. Am văzut într-un film un ceas adormitor în loc de deşteptător, pufos care în loc de a scoate ţiuitul alarmei, la ora fixată toarce. It’s fuzzy and it purrs on time. Sounds just like Pespi. O fi fost ceas deşteptător într-o altă viaţă din cele 9.
Încerc să impun din nou liniştea şi ordinea în spaţiul meu. Deşi, you haven’t lived until you’ve tried to make a bed and the sheets get caught by a ceiling fan and destroy all lamps in the room. Şi paharele înalte de bere. Cioburi în realitate, plâns în somn, toate îs semne de bine zice superstiţia. Pisica neagră o susţine.
Vindecăm cu tratament intens de cafele calde cu lapte şi friganele cu dulceaţă de vişine pentru că dulceaţa de trandafiri e zaharisită.
Am la congelator un tort imens de îngheţată. Îl păstrez pentru o zi cu puţin soare de săptămâna viitoare, după târg.
Parcă e bine răcoare. Parcă e rău că seamănă a toamnă şi conştientizăm sfârşitul verii.
Mai pe seară promit să fac leapşa de la Richie şi Ni. Aceeaşi. De fapt e simplu pentru că am să combin cele două liste.
Augustul trecut trebuie invocat.

9 comments on “If you tell the truth, you don’t have to remember anything

 1. Sol Ni. says:

  Aștept cu interes ceasul care, la 7 dimineața, mușcă de degetele de la picioare. Zic.

 2. Carucioare says:

  =))

 3. Evergreen says:

  Miroase a toamnă, dar nici pomeneală să vină. E încă vară. Să ne bucurăm de ea!

  :) Vezi, îmi iese mai bine să-i încurajez pe ceilalți

 4. Monica says:

  "Deşi, you haven't lived until you've tried to make a bed and the sheets get caught by a ceiling fan and destroy all lamps in the room."

  Treaba asta imi aminteste de urmatoare situatie :))))

 5. Mihaela ( Catwoman) says:

  friganele cu dulceaaaaata? asta e cruzime in-co-men-su-ra-bi-la :)) hmmmmm si tort de inghetata:)

 6. nlnO.onln says:

  eu am rămășițe PREA MARI de tort de nuntă… și nimeni nu le vrea. nimeni! cum să nu vrei tort de nuntă? e strigător la cer…

  și Sol (Ni.?) – zici că e sol-mi – poate garanta că e gustos. doar că noi nu suntem amatori de frișcă. și nu-mi pot arunca rămășițele de tort de nuntă, cu trandafirași și gust încă bun.

  pfff.

 7. Liz says:

  Sol Ni, sunt deacord deoarece aceasta functie Pespi o are. sa o aiba si un ceas desteptator.
  Evergreena, iti iese bine pentru ca tu esti o optimista si in oricate tuneluri intunecate ai intrat, ai reusit sa iesi la fel de frumoasa si zambitoare. Si da, sa ne bucuram inca de vara.

 8. Liz says:

  Monica, exact asa… deci identic :D
  Catwoman, citindu-ti gandul mi s-au combinat ideile: oare friganele cu inghetata de iaurt si toping de fructe de padure merge?
  nlnO.onln, vestea gustoseniei tortului a ajuns pana aici… mi-e pofta de tort de nunta… noroc ca am o nunta in programul de vara ca altfel trebuia sa comand/fac/crash o nunta ca sa-mi satisfac aceasta pofta… :)

 9. .miss bee says:

  Cafeaua rece duce la o zi tensionată. E un fel de început cu stângul… cel puțin la mine așa e mereu. De-aia nu mai beau cafea rece.:))

  Toamna anunță că urmează să vină, dar cu siguranță mai avem zile calde de suportat. E abia jumătatea lui august.
  O zi bună!

  Laura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + two =