It’s never too late to be who you might have been

   Din dulcegării alintate, din fraze siropoase alternate cu depresii egocentriste și stări de nori gri, postările mele au devenit discursuri motivaționale și roz bombon la care cititorii și prietenii mei leagănă aprobator din cap.

   Hm. Urăsc cărțile motivaționale. Nu le pot citi. Nu are cum să-mi spună cineva cum ar trebui să mă simt și ce-ar trebui să fac să ies din situația sau starea mea proprie și personală dacă nu este efectiv în ea. Și-atunci cum am ajuns să scriu discursurile astea? Cred că pentru mine. Sunt optimistă și cred că suntem puternici. Foarte. Și că putem orice ne propunem. Cred că am început să-mi țin discursuri motivaționale mie. Mie îmi țipam ‘iubeşte! e cea mai faină senzație care există!’ în momentele în care poate mă pierdeam în dezamăgiri și neîncredere. Pentru mine și pentru că mă cunosc îmi scriam convingător despre zâmbete, te iubesc-uri și planuri viitoare. Pe mine mă complimentam ‘supravieţuitoare’ a lui 2010 și câștigătoare în 2011. Pe mine mă apostrofam pentru low esteem sau stări închise. Pentru mine îs postările cu ce frumos putem trăi pentru că despre mine îs cam toate postările. Blog personal. Îmi scriu mie și despre mine.
Dacă vă regăsiți înseamnă că sunteți puțin ca mine. Dacă vi se pare că mă adresez vouă înseamnă că vedem viața în aceleași culori. Sau ne-o dorim în aceeași direcție. Dacă înțelegeți înseamnă că semănăm.
Și pentru partea din voi care-i ca mine și care probabil bea iaurt, ronțăie pesmet și e în urmă cu vreo două nopți de somn, spuneți-i că viitorul se-arată promițător, decorul pare să se transforme în mai confortabil și timpul să se dilate cumva fericit. O, da!

    Things are gonna change now, for the better.
( și pentru că plutesc în stări de oboseală acută, sunt asaltată de flashbackuri: ‘ești bizară…’, mi-a spus, ‘serios, ești bizară’ și cum pronunță rr-ul mi-a rămas întipărit în minte…)

2 comments on “It’s never too late to be who you might have been

  1. “Urăsc cărțile motivaționale. Nu le pot citi. Nu are cum să-mi spună cineva cum ar trebui să mă simt și ce-ar trebui să fac să ies din situația sau starea mea proprie și personală dacă nu este efectiv în ea.” genial … magnific … ai trecut negru pe alb ce simt si eu si altii care nu se pot exprima tot timpul in cuvinte :)

    eu am citit cateva carti motivationale dar mai mult decat sa duc gunoiul in ziua respectiva nu au scos din mine :)

    poate ca suntem noi defecti… ca nu functioneaza si la noi motivarea exterioara … “Hai Alex ca poti sa sari gardul … esti barbat!!! ce naiba!!!” si eu “Pot sa trec prin el daca vrei … pot sa incerc asta” … dezamagire totala :))

  2. Ina says:

    Scrie cum si cui vrei dar scrie! Nu te-am mai citit de citeva luni si e bine sa te regasesc mirata si minunata in fata unei foi albe pe care inca nu s-a grabit o penita si peste care nu s-a pus nici-un oftat! Sa ai un 2012 cu miros de scortisoara si fara regrete!
    Ina (fosta anonima)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 6 =