I’ve been trying to do it right

Seară cu seară și cuvânt după cuvânt, viața se-așează frumos la locul ei și-ți răscolește părți ascunse și uitate, părți neștiute și nebănuite.

The feeling of great enthusiasm and eagerness can make your body feel weak and your mind slowly to shut down. All you need is a soul as dark, comfortable and quiet like yours for a few moments, maybe days, to crawl inside and rest.  After that you can start living life to the fullest. Summer is almost here.

 Sunt obosită și mă mișc încet pe străzi încă necunoscute. Zâmbesc și răspund la întrebări fâstâcindu-mă. Primesc buchete mari de narcise de abia le pot cuprinde în mână și nu-mi pun întrebări despre semnificația lor, a gestului sau a motivului bărbatului frumos ce mi le-a oferit la un colț de stradă prea aglomerat. N-ar trebui să existe un alt motiv de a oferi flori unei femei decât bucuria primirii lor. Ah, liliac și lăcrămioare. Mai ales lăcrămioare.

 Primăvara aste ne vrea altfel. Se schimbă anotimpul și în noi, se schimbă dragostea și sentimentul împlinirii în “€œnu-i ce voiam!” și “€œvreau altceva!”. Se schimbă independența mult aclamată în singurătate recunoscută calm. Se schimbă zâmbet încrezător în oglindă în complex mic și-nțepator. Se schimbă. Și schimbarea o acceptăm din ce în ce mai greu. Cu fiecare primăvară. Primăvara când plouă, plouă acid cu stropi mici de pesimism și melancolie, și-ntotdeauna după ploaie suntem mai optimiști ca niciodată. Știe primăvara ce face.

Îmi trece și nu mă lași să-mi treacă.

Liz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight − 4 =