Love reduces the complexity of living

Perioadă agitată și fără timp de nimic doar din dorința de a face mai mult timp pentru mine. Pe viitor. Hibernez forțat pentru a-mi recăpăta puterile. M-a troienit zăpada. Pufoasă, ce-i drept.
Zâmbesc cald la îngrijorarea prietenilor. Mi-e bine. Nu pot să mă victimizez. Mă plâng rar. Doar că în momente mai grele nici nu am energia sau puterea să mângâi pe altcineva. Am fost invitată la o cafea cu tot cu “bărbatul din viața mea”. Am refuzat cu gândul că tata nu prea stă în fum de țigară. Am să accept altădată și-am să mă duc cu bărbatul care mă întreține. Tot tata. Elful de casă. I se potrivește numele.
‘When others asked the truth of me, I was convinced it was not the truth they wanted, but an illusion they could bear to live with.’
Fac ojos de dios și mandalas. Din ațe colorate. Mi s-au întors visele apocaliptice. Îmi scufund grijile și îngrijorările în cafea caldă cu lapte și miere. Mi-e bine.
‘I disregard the proportions, the measures, the tempo of the ordinary world. I refuse to live in the ordinary world as ordinary women. To enter ordinary relationships. I want ecstasy. I am a neurotic — in the sense that I live in my world. I will not adjust myself to the world. I am adjusted to myself.’A.N.

Citesc Anais Nin și-mi aștept trei volume din Ender’s Game de la Nemira (au ajuns și m-așteaptă cuminți la poștă). Pentru cine nu știe Anais Nin scrie jurnal, psihanaliză și erotic iar Ender Saga e o serie SF veche “among the most influential science fiction novels of the 1980s”. Am citit doar prima carte, de două ori. Mulțumesc, Cip. Pentru Anais Nin trebuie să-i mulțumesc lui Adi, semistranger care la un SDC a scos Foc în secret din geantă și mi-a pus cartea în mâini. Coincidența frumoasă e faptul că la întâlnirile pline de fum din baruri Cip și Adi erau atracția prin discuțiile lungi, pasionale și contradictorii. Am păstrat din fiecare ceva. Contradictoriu.
“If you want, I’ll pretend you won this argument. Then tomorrow you can tell me you changed your mind.” Ender’s Game

Am returnat atunci Foc celui care mi-a împrumutat-o atunci… ca să o primesc cadou Crăciunul ăsta, neașteptat și parcă natural de la altcineva. Mulțumesc. Mulțumesc. Jocul lui Ender încă nu e returnat. E timp, zic.

Mă lăfăi în gândul sigur că dacă mi-ar da târcoale orice formă de depresie, prietenele mele mi-ar umple imediat sufrageria într-o “intervenție”. Sunt ferm convinsă și gândul ăsta vi-l întorc cu-o îmbrățișare pentru fiecare.

Într-o săptămână, sfârșitul ăla simțit real în vis și-apoi nereal deocamdată se va transforma în nereal niciodată. Și niciodată într-un totdeauna dat de o stare de siguranță.

Chiar dacă mi-e greu câteodată, trăiesc o viață frumoasă tare. Pentru că viața mea ești tu.

14 comments on “Love reduces the complexity of living

 1. Ruxandra says:

  Acum 3 ani citeam Anais Nin. Ce carte citesti?

 2. Iulia Kelt says:

  Pe principiul ăsta, eu am cea mai frumoasă viață întâlnită. Fără exagerări.

 3. catwoman says:

  interventie, da, clar:) oricand:)! multe imbratisari:)

 4. richie says:

  Ah, Ender’s Game. Sublim. De citit la varsta liceului pentru maxim efect imaginativ. Inteleg ca primesti prima trilogie, cu Vorbitor in numele mortilor si Xenocid. Sunt curios cum raspunzi la SF.

  • Liz says:

   Am reactionat neasteptat de bine la prima carte… :) e un test!!! stiam eu!!!! si nu numai de la tine!! am un talent in a face pasiuni aproape exclusiv pentru cititori de sf si fantasy… pe care-i torturez citindu-le scene erotice din Nin la ureche :) no joke here :/ Brace yourself, winter came si eu m-am apucat de fantasy si science fiction…
   Nu-i inceputul aici. Am citit Dune in liceu si cred ca as reciti… am facut o mica obsesie atunci… am mai citit pe sarite Asimov ce carti imi cadeau in mana din Robot series. Dupa liceu nu s-a mai lipit nimic sf de mine.. nimic… nu puteam citi… nu se lipea… asa imi contorizez eu perioadele lipsite de imaginatie :)

  • Liz says:

   … prima noastra discutie acum… habar n-am… 4 ani? a pornit de la WoT… :)

   • richie says:

    Intr-adevar. Faci pasiuni indelungate si fecunde. :)
    am un respect deosebit pentru femeile care se incumeta in zone traditional rezervate lecturilor barbatesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × three =